Annonce
Erhverv

Forklaret i fire trin: Sådan fungerer Go For Local

1

Goforlocal findes på hjemmesiden Goforlocal.dk eller via en app, der downloades til telefonen. Det har omkring 7000 danskere allerede gjort det seneste år, hvor appen har fungeret som en vejviser til lokale gårdbutikker over hele landet.

2

Nu bliver det også muligt at bestille varer fra ens lokale gårdbutik gennem hjemmesiden. Ordren bliver videresendt til gårdbutikken, der pakker varerne og stille dem klar, så kunden kan hente dem, eksempelvis på vej hjem fra arbejde.

3

Den model kaldes for click and collect (klik og hent) og adskiller sig fra traditionel online-shopping ved, at man selv afhenter varerne og dermed ikke skal betale fragt. Ligeledes slipper de lokale producenter for besværet med at sende og får desuden muligheden for at vise deres fysiske butik frem, når kunderne henter deres varer. Bilka lancerede sidste år Bilka to go, der i princippet fungerer på samme vis.

4

Som betaling for at levere den tekniske platform betaler producenterne Goforlocal en procentdel af alle køb. Goforlocal tager sig til gengæld også af eventuelle reklamationer fra kunderne, samarbejde mellem producenter og markedsføring.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce