Annonce
Aarhus

Forlæns & baglæns: To skridt frem og måske et enkelt tilbage

<p>Restaurant tapas bar. Forlæns &amp; Baglæns</p>

Forlæns & Baglæns serverer fortrinsvist gode tapas-kreationer i en næsten hjemlig atmosfære.

Forlæns & Baglæns hører til blandt byens ældste tapas-steder, og det er fortsat den spanske spise, der er i centrum på det hyggelige spisested i Jægergårdsgade.

Restaurant tapas bar. Forlæns & Baglæns

Populariteten er ikke veget meget med tiden, og denne onsdag aften i august var fortovsbordene fuldt optaget af tapas-spisende gæster, der nød sensommerens solstrejf. Vi blev således placeret indenfor, tæt på baren og behageligt omgivet af det nærmest hjemlige interiør.

Restaurant tapas bar. Forlæns & Baglæns

Menukortet er at finde på en tavle over baren, og alle retter er særdeles dele-venlige. Således er det også en fordel at komme nogle stykker, så man rigtig kan få den sociale spise-oplevelse. Da de fleste af retterne ikke er helt billige, er det lidt svært at dele ret mange retter, hvis man kun er to, og der er lidt ærgerligt, for netop dele-princippet er en af de større charmer ved tapas.

Annonce
<p>Restaurant tapas bar. Forlæns &amp; Baglæns</p>

Friteret Olsen

Denne aften var vi heldigvis fem mand, det vil sige to voksne og tre børn, så vi kom forholdsvist vidt omkring på menukortet, der tilbyder otte forskellige tapas-retter og to desserter. Mens vi drøftede valget indtog vi henholdsvis et frisk glas cava samt en Dry Martini, der lod vente på sig, men som til gengæld var glimrende mikset.

Restaurant tapas bar. Forlæns & Baglæns

På tjenerens opfordring valgte vi at få de fire anretninger med fisk serveret først og så gemme de resterende retter til anden omgang. Hastigt herefter kom den første ret - en omgang fornemt friterede calamares - også kendt som blæksprutteringe. Selve blæksprutten var en anelse intetsigende i smag og konsistens, men blækspruttens friterede bolig var perfekt tilberedt.

Restaurant tapas bar. Forlæns & Baglæns

Og så - vupti - kom der endnu en ret på bordet. Og en til. Der er noget laissez-faire over den måde at gå til serveringen på.

Restaurant tapas bar. Forlæns & Baglæns

Ingen præsentation af retterne og sådan lidt sporadisk strøget ud over bordet kunne man fristes til at sige, men sagen er, at denne tilgang passer virkelig godt til tapas-konceptet. Man føler sig hensat til en verden, hvor det hele foregår lidt mere afslappet, og hvor man trækker mere på skulderen over småting.

Annonce

Iskold gløgg

Udover blæksprutter kunne vi på bordet nu øjne en yderst delikat røget tun i tynde skiver flankeret af sprød rucolasalat, tomat og chili.

Fisken var på effektiv vis overstrøet med mandel og hvidløg. En dejlig servering som nok var blandt aftenens bedste kreationer.

Også kulmulen var velsmagende og glimrende stegt, men den medhørende sauce var for anonym i smagen, og jeg kan heller ikke helt se fidusen i de anis- eller fennikelfrø, der var at spore i retten. Til gengæld var de små, stegte rødbeder et opfindsomt og velfungerende indspark.

Et andet plus ved Forlæns & Baglæns er vinkortet. Ikke fordi der er mange vine at vælge imellem, men der en god spændvidde, og de fleste vine kan køber per glas.

Vi sprang dog vinen over og gik i stedet efter den traditionelle spanske drink Sangria. Normalt skal man bestille en hel kande, men bartenderen var frisk på at lave en halv kande til halv pris. God imødekommenhed nok engang.

Og den halve sangria smagte aldeles fint. Dejlig læskende og med god vin-juice-balance. Den smagte nærmest som iskold gløgg, og det skal forstås positivt.

Annonce

Ordinær tapas-tallerken

Sidste fiske-servering i denne omgang var en lidt kønsløs omgang stegte rejer, der ikke smagte af alverden, og hverken peberfrugt, aioli eller chili kunne redde den i land.

Heldigvis gik det straks bedre, da anden del af vores tapas-aften tog sin begyndelse i form af perfekt tilberedte stykker svinemørbrad i delikat marinade, sprøde, ja næsten rå bønner samt hakket æg til at give lidt fylde. Meget fint og velsmagende.

Også tapas-klassikeren Patatas Bravas (krydrede stegte kartofler) var behageligt selskab, om end den tilhørende dressing mindede lidt rigeligt om den aioli, som akkompagnerede rejerne. En tapastallerken havde vi minsandten også bestilt, og den kunne vi nok godt have været foruden.

Dels var vi ved at være mætte, men mestendels var det også bare en alt for ordinær omgang. Tre slags oste, et par tapenader, lidt oliven, salte mandler og forskellig charcuteri. Her glimrede stedets originalitet ved sit fravær. På den anden side er måske godt nok, at spisestedet har en enkelt anretning til de mere reaktionært anlagte.

Annonce

Dessert eller drinks?

Dessertmulighederne hos Forlæns & Baglæns er som nævnt yderst begrænsede.

Denne aften kunne vi vælge mellem stegt manchego eller en mandelkage. Dog skal det også nævnes, at stedet har en del after-dinner-drinks, man kan fornøje sig med.

Vi gik dog efter at dele en mandelkage, og den var særdeles lækker med sprød mandel-rig overflade og dejligt klægt fyld. Kagen var omgivet af en drivende god ganache på hvid chokolade og en lille håndfuld friske bær. Meget fint punktum for et overvejende vellykket tapas-måltid.

For disse udskejelser måtte vi hoste op med 1.299 kroner, hvilket er en yderst rimelig pris, når man tager måltidets omfang og forholdsvist gennemførte gode kvalitet i betragtning. Vi kvitterer med fire stjerner.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskum kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Sport

Chris Anker Sørensen er død: - En stor cykelrytter og et endnu større menneske

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Østjylland

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Annonce