Annonce
Debat

Forlig jer nu, I forkælede skabhalse: Spillet om et nyt stadion er fuld af uklare regler og beskidte kneb

"AGF ville gerne have et mere intimt stadion - hvad man jo egentlig syntes kom helt af sig selv, når løbebanerne blev inddraget, og tilskuerpladserne blev rykket tættere på selve banen. Men nej. AGF's nye ambitioner og foretrukne valg af byggestil krævede meget mere plads", skriver Anders Kau Petersen. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

DEBAT: Man ved, at brikkerne i et puslespil altid bevarer deres form og udseende, at manglende brikker nok bare er blevet væk, og at eventuelt tiloversblevne må stamme fra et andet spil. Det er et hyggeligt spil i modsætning til puslespillet om fordeling af 500 millioner kroner til sportsgrene i "den grønne kile fra Havreballe Skov til Højen", der har udviklet sig til en ren gyser.

Ved første øjekast ligner det et puslespil - og så alligevel ikke. Der er et stænk af poker over det. Måske endda strippoker. Reglerne er uklare, og beskidte kneb forekommer.

De mange millioner og opfordringen til idrætsgrenene om at at finde ud af, hvad de gerne vil, har afsløret, at brikkerne pludselig kan skifte både form og størrelse.

Annonce

AGF ville gerne have et mere intimt stadion - hvad man jo egentlig syntes kom helt af sig selv, når løbebanerne blev inddraget, og tilskuerpladserne blev rykket tættere på selve banen. Men nej. AGF's nye ambitioner og foretrukne valg af byggestil krævede meget mere plads. Så meget, at man accepterede, at 2,5 hektar fredskov måtte lade livet. Det satte Miljøstyrelsen dog en stopper for.

At AGF måtte slå sig til tåls med at blive på sin gamle adresse betød, at atletiklubben Aarhus 1900 skulle finde en ny plads for at få opfyldt sine ambitioner. Af klubbens løsningsforslag fremgår - hold nu fast - at anlægget skal ligge på parkeringspladsen ud mod Jyllands Allé. Det kan endda blive nødvendigt at fælde noget af Havreballe Skov for, at pladsen bliver stor nok.

Rigtigt placeret kan det blive et populært pejlemærke for hele Aarhus.

Hvordan de P-pladser, der forsvandt i samme hug, skal erstattes, fortæller løsningsforslaget ikke noget om. Måske mener man, at de er overflødige.

Holberg ville nok have sagt: "Forlig Jer nu, I forkælede skabhalse". Og han har så evig ret. Lad kombattanterne gå i tænkeboks endnu en gang og giv dem et klip fra et opslag på AGF's hjemmeside i 2019 med.

I klippet forholder AGF's direktør og formand sig i fællesskab til spørgsmålet om stadions placering: "Hvor skal et nyt fodboldstadion ligge? Placeringen er ikke et kardinalpunkt for os, men vi lægger ikke skjul på, at vi foretrækker at blive ved med at spille vores fodboldkampe for enden af Stadion Allé".

Det er en udmelding, som slår dørene op for at placere et nyt Aarhus-stadion et sted, hvor der kan skabes langt bedre tilkørsels- og parkeringsforhold end på den nuværende adresse.

En sådan løsning vil bidrage til, at de øvrige sportsgrene i området får langt bedre plads, færre konflikter indbyrdes og større synlighed. Fodboldbanen kan stadig bruges af AGF, indtil det nye stadion er færdigt.

Som en ekstra sidegevinst får man langt bedre mulighed for at beundre det nye stadions former, for de kræver plads for at kunne beundres. Rigtigt placeret kan det blive et populært pejlemærke for hele Aarhus med en magisk tiltrækningskraft.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

Debat

Det er tid til at sikre sundhed og foreningssport i Aarhus: Kære politikere, I risikerer, at lokale ildsjæle brænder ud

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Gamle varebiler lever livet dyrt: Staten kradser miljøbøder ind i Aarhus for kvart million hver måned

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce