Annonce
Debat

Forlig jer nu, I forkælede skabhalse: Spillet om et nyt stadion er fuld af uklare regler og beskidte kneb

"AGF ville gerne have et mere intimt stadion - hvad man jo egentlig syntes kom helt af sig selv, når løbebanerne blev inddraget, og tilskuerpladserne blev rykket tættere på selve banen. Men nej. AGF's nye ambitioner og foretrukne valg af byggestil krævede meget mere plads", skriver Anders Kau Petersen. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

DEBAT: Man ved, at brikkerne i et puslespil altid bevarer deres form og udseende, at manglende brikker nok bare er blevet væk, og at eventuelt tiloversblevne må stamme fra et andet spil. Det er et hyggeligt spil i modsætning til puslespillet om fordeling af 500 millioner kroner til sportsgrene i "den grønne kile fra Havreballe Skov til Højen", der har udviklet sig til en ren gyser.

Ved første øjekast ligner det et puslespil - og så alligevel ikke. Der er et stænk af poker over det. Måske endda strippoker. Reglerne er uklare, og beskidte kneb forekommer.

De mange millioner og opfordringen til idrætsgrenene om at at finde ud af, hvad de gerne vil, har afsløret, at brikkerne pludselig kan skifte både form og størrelse.

Annonce

AGF ville gerne have et mere intimt stadion - hvad man jo egentlig syntes kom helt af sig selv, når løbebanerne blev inddraget, og tilskuerpladserne blev rykket tættere på selve banen. Men nej. AGF's nye ambitioner og foretrukne valg af byggestil krævede meget mere plads. Så meget, at man accepterede, at 2,5 hektar fredskov måtte lade livet. Det satte Miljøstyrelsen dog en stopper for.

At AGF måtte slå sig til tåls med at blive på sin gamle adresse betød, at atletiklubben Aarhus 1900 skulle finde en ny plads for at få opfyldt sine ambitioner. Af klubbens løsningsforslag fremgår - hold nu fast - at anlægget skal ligge på parkeringspladsen ud mod Jyllands Allé. Det kan endda blive nødvendigt at fælde noget af Havreballe Skov for, at pladsen bliver stor nok.

Rigtigt placeret kan det blive et populært pejlemærke for hele Aarhus.

Hvordan de P-pladser, der forsvandt i samme hug, skal erstattes, fortæller løsningsforslaget ikke noget om. Måske mener man, at de er overflødige.

Holberg ville nok have sagt: "Forlig Jer nu, I forkælede skabhalse". Og han har så evig ret. Lad kombattanterne gå i tænkeboks endnu en gang og giv dem et klip fra et opslag på AGF's hjemmeside i 2019 med.

I klippet forholder AGF's direktør og formand sig i fællesskab til spørgsmålet om stadions placering: "Hvor skal et nyt fodboldstadion ligge? Placeringen er ikke et kardinalpunkt for os, men vi lægger ikke skjul på, at vi foretrækker at blive ved med at spille vores fodboldkampe for enden af Stadion Allé".

Det er en udmelding, som slår dørene op for at placere et nyt Aarhus-stadion et sted, hvor der kan skabes langt bedre tilkørsels- og parkeringsforhold end på den nuværende adresse.

En sådan løsning vil bidrage til, at de øvrige sportsgrene i området får langt bedre plads, færre konflikter indbyrdes og større synlighed. Fodboldbanen kan stadig bruges af AGF, indtil det nye stadion er færdigt.

Som en ekstra sidegevinst får man langt bedre mulighed for at beundre det nye stadions former, for de kræver plads for at kunne beundres. Rigtigt placeret kan det blive et populært pejlemærke for hele Aarhus med en magisk tiltrækningskraft.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Annonce