Annonce
Sport

Formand åbner for at udvide Parken

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Bo Rygaard åbner for at udvide Parken. DBU har tidligere ønsket et nationalstadion med 50.000 tilskuere.

Kapaciteten til fodboldkampe i Parken kan blive større i fremtiden.

I et interview med Berlingske åbner Bo Rygaard, der er bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, som ejer FC København, for at udvide det danske nationalstadion.

Parken drøfter med Københavns Kommune renoveringer af området bag den ene langside, og det kan munde ud i en tribuneudvidelse, så Parken kommer tættere på Dansk Boldspil-Unions ønske om at have et stadion med plads til 50.000 tilskuere.

- Det at udvide kapaciteten i Parken er ikke noget, vi selv har tænkt meget over. Men når vi nu er i en fase, hvor der sker en sondering i området, så er det da noget, vi bør lytte til.

- Det er ikke det samme, som at vi kommer til at udvide Parken til 50.000 tilskuere. Tiden må vise, om der kan findes en kombination mellem DBU, vores og Københavns Kommunes behov, siger Bo Rygaard til Berlingske.

Han fortæller også, at en udvidelse ikke står øverst på Parkens ønskeliste. Det vigtigste for Parken er, at området rundt om fodboldstadionet i højere grad skal bruges på dage, hvor der ikke spilles kamp.

Ud over at have et stadion med plads til 50.000 tilskuere i hovedstadsområdet ønsker DBU et stadion med plads til 25.000 tilskuere i Vestdanmark.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce