Annonce
Østjylland

Formand vil have flere foreninger med

DUI Leg & Virke er en af de faste medspillere i den årlige byfest, hvor foreningen står for børneloppemarkedet på Rådhusparkeringen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Thomas Tikjøb drømmer om endnu flere foreninger, der vil bidrage til byfesten med det, de nu kan.

Odder: Svømmeklubben, karateklubben, crossklubben og mange andre af byens klubber og foreninger er ikke en del af byfesten, og det er formand Thomas Tikjøb ked af.

- Vi kunne virkelig godt tænke os nogle flere foreninger, der bød ind med at lave et eller andet, siger formanden.

Som det er nu driver fire foreninger Sydens Perle. Det er Gylling Sport & Idræt, Odder Cykel Klub, Odder IGF Fodbold og Ørting-Falling ungdoms gymnastikforening.

Desuden er Gymnastik Odder, Lions, Rotary, Odder Garden og DUI Leg & Virke med til at arrangere herrefrokost, børneloppemarked og andet.

- Vi laver gode penge til hver vores klubkasse, siger Thomas Tikjøb.

I Sydens Perle blev der sidste år 55.000 kroner til hver af de fire foreninger.

Thomas Tikjøb anerkender, at det kan være svært at få frivillige nok, men der er ingen, der siger, at man skal deltage med et fuldt bemandet telt både fredag og lørdag.

- Man kan lave noget, der passer til ens ambitionsniveau og muligheder, og man kan jo gå sammen med andre, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce