Annonce
Østjylland

Formand vil have flere foreninger med

DUI Leg & Virke er en af de faste medspillere i den årlige byfest, hvor foreningen står for børneloppemarkedet på Rådhusparkeringen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Thomas Tikjøb drømmer om endnu flere foreninger, der vil bidrage til byfesten med det, de nu kan.

Odder: Svømmeklubben, karateklubben, crossklubben og mange andre af byens klubber og foreninger er ikke en del af byfesten, og det er formand Thomas Tikjøb ked af.

- Vi kunne virkelig godt tænke os nogle flere foreninger, der bød ind med at lave et eller andet, siger formanden.

Som det er nu driver fire foreninger Sydens Perle. Det er Gylling Sport & Idræt, Odder Cykel Klub, Odder IGF Fodbold og Ørting-Falling ungdoms gymnastikforening.

Desuden er Gymnastik Odder, Lions, Rotary, Odder Garden og DUI Leg & Virke med til at arrangere herrefrokost, børneloppemarked og andet.

- Vi laver gode penge til hver vores klubkasse, siger Thomas Tikjøb.

I Sydens Perle blev der sidste år 55.000 kroner til hver af de fire foreninger.

Thomas Tikjøb anerkender, at det kan være svært at få frivillige nok, men der er ingen, der siger, at man skal deltage med et fuldt bemandet telt både fredag og lørdag.

- Man kan lave noget, der passer til ens ambitionsniveau og muligheder, og man kan jo gå sammen med andre, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce