Annonce
Danmark

Formuer: Rudersdal og Skanderborg topper, Ishøj og Randers skraber bunden

3F-formand Per Christensen er bekymret over den stigende skævhed. Arkivfoto

Sådan er nettoformuen gjort op

Nettoformuen er værdi af egen bolig eller andelsbolig, værdipapirer, værdi af bil og kontanter fratrukket al registreret gæld. Pensionsformuer indgår ikke i beregningen. I analysen har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd dermed brugt samme definition som Danmarks Statistik.

2,5 million kroner per voksen

De rigeste indbygger bor i Nordsjælland, hvor formuen topper i Rudersdal Kommune med 2,7 million kroner per voksen indbygger. Det er en stigning på 52 procent siden 2004, hvor formuen var 1,8 million kroner opgjort i 2018-priser. Af jyske kommuner ligger Skanderborg i top med 794.000 kroner i snit per voksen. Fanø sniger sig akkurat med i Top 20 med en gennemsnitlig formue på 764.000 kroner - de øvrige kommuner ligger omkring København. 14 af kommunerne i Top 20 har to-cifrede formuestigninger i procent.

De fattigste kommuner

Ishøj ligger i bunden med en nettoformue på 398.000 kroner per indbygger, og de har mistet 4 procent af formuen siden 2004. Randers Kommune ligger lige over med 429.000 kroner, og her har indbyggerne mistet 8,5 procent af formuen siden 2004. Blandt de nederste 10 kommuner ligger også Fredericia, Haderslev, Assens og Struer - kun i Fredericia er formuen steget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce