Annonce
Navne

Fornem hæder til århusiansk kunstner

Lasse Krog Møller er en flittig kunstner, der laver mange værker og udstillinger. Foto: Kim Haugaard
Lasse Krog Møller får Franciska Clausen Medaljen.
Annonce

HÆDRET: Den århusianske kunstner Lasse Krog Møller har fået en fornem hæder. Han er blevet tildelt Franciska Clausen Medaljen.

Egentlig skulle han have modtaget medaljen allerede i april, men det har coronaen hindret. Et forsøg på at uddele den forleden blev forhindret af samme årsag, og derfor er Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, der står bag uddelingen, nu gået ud med nyheden.

Medaljen gives til "et menneske, der har lavet et enkeltstående værk af fremragende kunstnerisk kvalitet inden for den frie eller bundne kunst".

Annonce

Udstillingen

Lasse Krog Møller får medaljen for sin udstilling "Ad Acta - arkiverede visioner", der er vist på museet KØS i Køge. Han er lige nu med på Busan Biennalen 2020 i Sydkorea.


Det er en ære at få fagfolks anerkendelse.

Lasse Krog Møller


Kunstneren er stolt over og glad for prisen.

- Det er en ære at få fagfolks anerkendelse, siger han til Århus Stiftstidende.

Franciska Clausen Medaljen blev uddelt første gang i 2017 til tre modtagere, blandt andre de to århusianske arkitekter Johan Gjøde og Niels Bjørn Povlsgaard for "Den Uendelige Bro" ved Sculpture By the Sea. Broen er nu sat op hver sommer ved stranden neden for Varna.

I 2018 var der ikke tilstrækkeligt gode kandidater til, at prisen blev uddelt.

Om Franciska Clausen

  • Franciska Clausen blev født i 1899 i Aabenraa og fulgte en traditionel undervisning på kunstskoler og akademier i Tyskland og Danmark. I 1920'erne udstillede hun flere gange, blandt andet i New York og Paris, hvor hun var elev af Fernand Legér. Hun levede senere af at være portrætmaler og døde i 1986.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce