Annonce
Kultur

Fornem hæder til Rebecca Matthews

Rebecca Matthews - her til præsentationen af programmet for Aarhus 2017 - hædres med en særpris til Byens Bedste 2017. Foto: Kim Haugaard

Når Byens Bedste afvikles om få uger vil direktøren for Kulturhovedstaden 2017 blive hædret med en sær-pris

AARHUS: For første gang nogensinde bliver der uddelt en særlig æres- og særpris, når awardshowet BYENS BEDSTE 2017 løber af stablen torsdag 16. november i Tivoli Friheden.

Prisen går til direktøren for Kulturby 2017, Rebecca Matthews, der i årevis har arbejdet for at realisere kulturåret i Aarhus, Østjylland og på tværs af hele Region Midtjylland.

- Med denne særpris og ærespris vil vi gøre honnør for den enestående indsats, som Rebecca Matthews har ydet for borgerne i Aarhus, for byens omdømme og ikke mindst for sammenhængskraften i hele Østjylland, siger chefredaktøren for Århus Stiftstidende, Jan Schouby.

Det er Århus Stiftstidende, der står bag prisuddelingerne i BYENS BEDSTE, som i 2017-udgaven afvikles for 11. gang, men det er borgerne, der gennem almindelig stemmeafgivning, og en uafhængig dommer-jury, der afgør, hvem der vinder i de 14 kategorier.

Det gælder dog ikke 2017-udgavens særlige ærespris. Her har avisens chefredaktør, Jan Schouby, juryen og juryformand i BYENS BEDSTE 2017, Peter Kramer, besluttet at hylde en indsats, der er helt uden for konkurrence. Også selvom det i begyndelsen var op ad bakke.

- Det er så arketypisk dansk. At møde visionen om et kulturår med småtskårenhed, skepsis, brok. Stille, lyttende, men engageret, rykkede Rebecca Matthews så til Aarhus og hendes fantastiske bedrift er, at hun gav os alle troen på, at Aarhus selvfølgelig skulle være kulturhovedstad for fuld udblæsning. Hendes smittende begejstring skabte samme bevidsthed rundt i hele regionen, og der er skabt masser af enestående oplevelser. Rebecca Matthews har forandret Aarhus for altid, siger Peter Kramer, der er jury-formand i BYENS BEDSTE 2017.

Kulturåret er i øvrigt med i flere af de andre afstemninger. Bl.a. er "Røde Orm" ved Moesgaard Museum og, ikke mindst, åbningsaftenen i kulturby-året nomineret i kategorien Byens Bedste Kulturoplevelse. Frivillig koordinator i kulturby-arrangementet, Ulla Lund, er tillige nomineret i kategorien Stiften-prisen 2017.

BYENS BEDSTE 2017 bliver afgjort d. 16. november ved awardshowet i Hermanns i Tivoli Friheden. Her optræder bl.a. Burhan G. Anders Breinholt er aftenens vært.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Kultur For abonnenter

Genfødt rockband overgik alle forventninger: Kashmir slog hul i skyerne med sublimt comeback

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce