Annonce
Kultur

Fornem opgave til leder af Kunsthal Aarhus: Får ansvar for udstilling i Miami

Jacob Fabricius har ansvaret for udstillingen i Miami. Foto: Kim Haugaard

Jacob Fabricius får ansvaret for stor udstilling i Miami, USA, med en dansk kunstnergruppe.

AARHUS: Jacob Fabricius, kunstnerisk leder af Kunsthal Aarhus, har fået en fornem opgave.

Han skal være kurator på en udstilling på MOAD Museet i Miami. Den åbner torsdag med værker af den danske gruppe Superflex.

- Jeg har tidligere lavet mindre ting udstillinger med Superflex, heriblandt en på Charlottenborg i 2012. Der hørte lederen af museet i Miami, Rina Carvajal, om mig og hyrede mig til opgaven, siger Jacob Fabricius, der har arbejdet på udstillingen i halvandet år.

- Udstillingen er den største præsentation af Superflex i USA til dato. Fokus på udstillingen "We Are All in the Same Boat" er de Superflex-værker - nye og gamle - der handler om økonomi, korruption, klimaforandringer, vand og migration/flygtninge. Det er temaer, som alle fylder i debatten og har stor indflydelse på Miamis nuværende og fremtidige forhold og USA's, siger Jacob Fabricius.

Titlen på udstillingen "We Are All in the Same Boat" er også et lysværk og det blev første gang vist i september 2018 på This.Nordic i Aarhus.

- Det er vigtigt for mig som kurator og kunstfaglig chef på Kunsthal Aarhus også at skabe debatterende udstillinger uden for institutionen, så Kunsthal Aarhus og danske kunstnere indgår i debatter og ses i mange forskellige sammenhænge og situationer, siger Fabricius.

Udstillingen åbner torsdag 15. november og kan ses til 21. april 2019

Superflex

Superflex er en dansk kunstnergruppe bestående af kunstnerne Bjørnstjerne Christiansen, Rasmus Nielsen og Jakob Fenger. De har arbejdet sammen siden 1993 og har opnået stor international opmærksomhed om deres kunstprojekter, som ofte er skabt med hjælp fra samarbejdspartnere rundt i verden.

Superflex inddrager begrebet næstekærlighed ved at bruge deres kunstprojekter til at hjælpe mennesker i den tredje verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce