Annonce
Kultur

Fornem pris til Granhøj Dans

Granhøj Dans? »Double Rite« kan i marts opleves i Musikhuset Aarhus. PR-foto.

»Double Rite«, der fortolker Stravinskys berømte ballet »Rite Of Spring«, er netop blevet hædret som Årets Danseforestilling i hovedstaden.

Granhøj Dans' »Rite Of Spring - Extended« modtog i 2014 fornem hæder i form af en Reumert.

Annonce

Nu kan det århusianske dansekompagni med Palle Granhøj i spidsen føje yderligere en pris til samlingen.

Forestillingen »Double Rite« er således blevet kåret som Årets Danseforestilling i København.

Som navnet antyder, er der tale om en dobbeltforestilling. Nærmere bestemt »Rite Of Spring - Extended« og »Rose: Rite of Spring Extended 2«.

Overordnet er det en fortolkning af Stravinskys berømte ballet »Rite Of Spring« eller »Sacre du Printemps«, som den også hedder.

Den førstnævnte udgave er med kvindelige dansere, mens den sidstnævnte er med mandlige.

Bag uddelingen af den aktuelle pris står web-portalen cphculture, hvor al scenekunst i hovedstaden bliver anmeldt.

Portalen havde samlet omkring 150 nomineringer, hvoraf blot tre gik til teatre udenfor København.

Granhøj Dans fik prisen, efter at have spillet på Skuespilshusets store scene på Det Kongelige Teater i juni sidste år.

»Det er den eneste titel, der er givet til et ikke-københavnsk teater, så vi er ganske stolte,« lyder det fra koreografen Palle Granhøj, som tilføjer:

»Da vi netop skal have Aarhus-premiere 4 marts i Musikhuset på »Double Rite«, må man sige, at timingen bare er fin og aktuel«.

Der er stadig ledige billetter via www.musikhusetaarhus.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce