Annonce
Debat

Fornuften sejrede

Det er unægtelig ikke hver dag, at folketingspolitikerne får ros på lederpladsen i denne avis. Men denne gang er der for en gangs skyld grund til at gøre det.

Annonce

I går blev den store trafikaftale mellem alle andre folketingspartier end Enhedslisten offentliggjort, og dermed blev det endegyldigt fastlagt, hvor den meget omdiskuterede placering af første etape af motorvejen mellem Aarhus og Viborg, strækningen mellem E45 og Søbyvad, skal gå.

Og heldigvis valgte Folketingets partier at se bort fra indstillingen fra Aarhus Kommune.

De århusianske lokalpolitikere havde ellers foreslået, at man lagde motorvejslinjen noget mere sydligt, end hvad Vejdirektoratet havde indstillet. På den måde ville beboerne ved Mundelstrup få en meget mere rolig tilværelse uden trafikstøj. Til gengæld ville det så koste syv familier deres hjem.

Men i sidste ende valgte transport-politikerne altså, at etapen mellem Aarhus og Sabro skal placeres oven i den eksisterende omfartsvej lige syd for Mundelstrup og fortsætte mod vest ganske tæt på Sabro.

Afgørelsen skaber uden tvivl enorm glæde blandt andet hos ejerne af den mindre dyrepark, den hestepension, og det bevaringsværdige baroni, som nu kan blive på deres ejendom, men samtidig også hos beboerne i Borum, der dermed slipper for store trafikale problemer.

Til gengæld vil afgørelsen med garanti også give grund til stor ærgrelse i Sabro og Mundelstrup.

Det er fuldt forståeligt, men det var desværre ikke muligt at gøre alle tilfredse, og heldigvis valgte trafikpolitikerne den løsning, som godt nok gør flest mennesker utilfredse, men som til gengæld er den mest retfærdige.

Ideen om en ny vej ved Mundelstrup er langt fra ny, og en meget stor del af beboerne i Mundelstrup vidste - eller burde have vidst - at et huskøb indebar risikoen for en motorvej tæt på, da de købte grunden.

Derfor skal de naturligvis alligevel have den bedst mulige lyddæmpning, sådan at generne fra motorstøjen kan blive så få og små som muligt - selv med en motorvej i baghaven.

Og nu hvor afgørelsen endelig foreligger, er der al mulig grund til, at arbejdet med udvidelsen af vejen kommer i gang hurtigst muligt.

Alle, der har prøvet at køre på Viborgvej i myldretiden, ved, at trafiktætheden er enorm.

Derfor giver det også god mening, når Venstre foreslår, at der nu bliver lavet en ny trafiktælling tre steder langs Viborgvej.

For meget tyder på, at de tal, som Vejdirektoratet har brugt, er gamle tal, fra da trafikmængden var mindre. Og hvis først politikerne får lavet nye tal, vil det forhåbentlig gå op for dem, at vejudvidelsen må stå meget højt på prioriteringslisten, når der næste gang er en smule penge i kassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce