Annonce
Østjylland

- Fornuften skal tilbage

Bo Berger, spidskandidat for Liberal Alliance. Privatfoto.

Favrskov Kommune bruger ifølge Liberal Alliances spidskandidat, Bo Berger, borgernes penge på mærkelige ting. Det skal der laves om på, hvis han bliver valgt ind i byrådet, siger han.

Annonce

Favrskov: Hvis Bo Berger, spidskandidat for Liberal Alliance, bliver valgt ind i Favrskov Byråd 21. november, skal det være slut med ting som letbaneprojektet og unødvendig kunst. Han mener kort sagt, at Favrskov Kommune administrerer sine midler på en uhensigtsmæssig måde, og det skal der laves om på, lyder det.

- Jeg synes, der mangler en liberal stemme i byrådet, og at kommunen har for let ved at bruge andre folks penge på mærkelige ting. Det kan være alt lige fra kunst, der ikke fungerer, til tilskud til kunstfodboldbaner, som man kaster om sig med til foreningerne. Fornuften skal tilbage, siger Bo Berger.

Spidskandiaten har ifølge ham selv altid interesseret sig for politik. Det var dog først, da Liberal Alliance kom på banen, at han følte, han havde fået et politisk ståsted, der passede til ham, og i dag har han været medlem af partiet i to et halvt år. Selve beslutningen om at engagere sig lokalpolitisk kom af den såkaldte vejsag, hvor Favrskov Kommune omprioriterede en række kommunale veje til at blive private fællesveje, fortæller kandidaten.

- Det havde jeg det ikke ret godt med, og det var faktisk der, jeg besluttede, at jeg ville stille op til byrådet, fortæller han.

Annonce

Ud med letbanen og bureaukrati

Favrskov Kommune skal, ifølge Bo Berger, ud af det stort anlagte letbaneprojekt, og så skal der i stedet fokuseres på at få andre former for offentlig transport op at køre. Derudover vil han gøre sit til, at skatten sænkes.

- Inden året er omme, ligger der 400 mio. kr. i kommunekassen, og det synes jeg er lige i overkanten for en kommune af Favrskovs størrelse. Skatten blev sat op for år tilbage, fordi der manglede penge, og det er sådan set fair nok. Men nu er situationen en anden, og derfor mener jeg, at den godt kan blive sat ned igen, siger Bo Berger.

- Og så skal vi - for at få en bedre udnyttelse af de midler, vi har i kommunen - sørge for at have så lidt af det dårlige bureaukrati som muligt. Sådan noget som rapportering af, hvad ansatte går ud bruger deres tid på, når de er ude ved de ældre, skal vi helt ud af. Det betyder rigtig meget for mig, for det giver overskud til medarbejderne i kommunen, og det giver gode løsninger til borgerne, så de får det, de gerne vil have, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Topscoreren, terrieren og keeperen var bedste AGF-spillere i Parken - mange andre tabte sutten i slutfasen

Annonce