Annonce
Aarhus

Fornyet tillid til letbaneformand

Johnny B. Hansen er fortsat formand for bestyrelsen for Aarhus Letbane efter et bestyrelsesmøde torsdag og kritik fra flere bestyrelsesmedlemmer. Arkivfoto

Bestyrelsen i Aarhus Letbane bakker op bestyrelsesformand Johnny B. Hansen efter at han har forsikret, at bestyrelsen bliver orienteret først fremover. Samtidig falder et forslag fra NB og DF om at afsætte formanden til jorden.

Annonce

AARHUS: Formanden for Aarhus Letbanes bestyrelse hedder fortsat Johnny B. Hansen efter et bestyrelsesmøde torsdag. Samtidig falder et forslag om at afsætte formanden rejst af Nye Borgerlige også til jorden.

På bestyrelsesmødet torsdag udtrykte flere bestyrelsesmedlemmer kritik af formanden for ikke at være gået til bestyrelsen som det første, da det onsdag i sidste uge stod klart, at Trafikstyrelsen ikke kunne godkende letbanens sikkerhedsprocedurer. I stedet valgte Johnny B. Hansen alene at orientere letbanens ejere, Aarhus Kommune og Region Midtjylland. Og først fredag på et ordinært bestyrelsesmøde fik resten af bestyrelsen oplysningen om, at letbanen ikke kom ud at køre.

- Der var i bestyrelsen enighed om at bakke op om bestyrelsesformanden, som vi fortsat har tillid til. Det har vi efter, at han har taget kritikken til efterretning, og at det er blevet indskærpet over for ham, at det er bestyrelsen, der altid skal informeres først. Vi befinder os på et kritisk tidspunkt i forhold til letbanen, og derfor har bestyrelsen indskærpet, at vi ønsker et højt informationsniveau, og det er der blevet lovet. På den baggrund har jeg og bestyrelsen fortsat tillid til formanden, fortæller bestyrelsesmedlem, Børn- og Ungerådmand Bünyamin Simsek (V).

Annonce

Politisk krav falder

Onsdag aften drøftede Aarhus Byråd også letbaneskandalen på et byrådsmøde. Her gennemgik borgmester Jacob Bundsgaard (S) redegørelsen fra Aarhus Letbane om udskydelsen og de manglende godkendelser. Og borgmesteren lagde ansvaret for forsinkelsen ene og alene på letbanens ledelse.

Det er Bünyamin Simsek helt enig i.

Har bestyrelsen på sit møde forholdt sig til direktørens ageren?

- Nej, det blev ikke vendt, så der er ikke grundlag for at gøre noget over for ham, siger Bünyamin Simsek.

Samtidig med at bestyrelsen bakker op om formanden, falder også et krav fra Nye Borgerlige om at afsætte Johnny B. Hansen, fordi det ikke kan opnå politisk opbakning. Kun Dansk Folkeparti støtter forslaget, som blev stillet efter byrådets debat onsdag aften, og det er alt for få til at blive vedtaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce