Annonce
AGF

Forpustet AGF-lejr: Hold kæft, det var fedt. Fansene bar os frem

AGF slog FC København for første gang siden 2009 med søndagens 1-0-sejr.
Ifølge AGF-spillerne gav de lidt over 7000 tilskuere på Ceres Park holdet den sidste energi, der skulle til for at slå FCK. Det er en helt anden idræt, når der er tilskuere, lød det fra cheftræner David Nielsen.
Annonce

FODBOLD: Første AGF-sejr i 11 år.

Århusianerne åbnede sølvkampen med søndagens 1-0-sejr hjemme på Ceres Park, og lige så trætte og lykkelige spillerne var efter bedriften, lige så lidt i tvivl var de om, hvad det var, der gjorde forskellen, satte prop i den kedelige statistik:

Det var tilskuerne. De 7.048 mennesker, der havde indløst billet til opgøret. Det første med sådan rigtig tilskuer-adgang siden corona-pausen.

- Det var sgu hårdt, men fansene bar os frem til sidst, lød det fra en forpustet matchvinder Casper Højer Nielsen, der med sit mål direkte på hjørnespark i det 75. minut - og med lidt hjælp fra københavnernes målmand Kalle Johnsson - blev dagens store AGF-helt inde på banen.

- Det var vigtigt, at vi havde tilskuerne med i dag. Ellers kunne det godt være blevet for hårdt for os. Det føltes jo næsten som om, at der var fuldt hus, ja, lidt a la Silkeborg-kampen i efteråret. Det fungerede bare godt, og gav os de ekstra kræfter, der skulle til, for vi var flere, der var helt færdige til sidst, kom det fra Højer.

Også AGF-topscorer Patrick Mortensen var overvældet over opbakningen fra tribunerne og den energi det gav spillerne indenfor kriststregerne.

- Altså, vores fans...det er jo helt vanvittigt. Det var fandme fedt. Jeg havde en følelse af, at der sad 15.000 fans og bar os frem, sagde Mortensen.

- Jeg tror, at det er Ankersen, der siger inde i omklædningsrummet, at dem, der kommer til den her kamp, det er dem, der bare vil det. Og det kunne vi virkelig mærke. Bare at komme ud til opvarmningen, altså, jeg fik gåsehud. Hold kæft, en stemning. Jeg er så glad for,  at vi kunne give dem den her sejr over FCK, som klubben i lang tid har haft det svært mod, sagde han.


Altså, vores fans...det er jo helt vanvittigt. Det var fandme fedt. Jeg havde en følelse af, at der sad 15.000 fans og bar os frem

Patrick Mortensen


- Ja, jeg er bare lykkelig, og bliver sgu helt rørt, når jeg løber rundt derinde og ser, hvordan folk bare kaster sig ned i tacklinger og ofrer sig, og en Tingager, der som en anden herorisk kriger gestikulerer ud til fansene. Det gav kampen og os spillere noget ekstra, at der endelig var tilskuere med, smilede Patrick Mortensen.

Cheftræner David Nielsen var heller ikke sen til at kaste blomster ud til de fremmødte. Det gav kampen den nerve, de sidste procenter, der - trods fine resultater - har manglet for tomme tribuner.

- Jeg vidste det godt, men jeg ville ikke snakke det ned, når tilskuerne ikke var her. Men det er jo en anden idræt. Intensiteten i kampen i dag oversteg jo alt, vi har prøvet siden corona. Uanset om vi har spillet pokalsemifinale eller kæmpet for at komme i top seks. Det er en anden kop te, det her; elektriciteten og oplevelsen af fodbold er en helt anden historie, når der er tilskuere, lød det fra Nielsen.

AGF spiller igen torsdag, hvor de skal til Aalborg for at møde AaB. Det bliver så uden AGF-fans, da reglerne siger, at gæsteholdene ikke må have tilskuere med.

Superliga, 31. runde

AGF - FC København 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Casper Højer Nielsen (75.)

AGF (4-1-4-1): William Eskelinen - Alexander Munksgaard (Kevin Diks, 60.), Sebastian Hausner, Frederik TIngager, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Jon Dagur Thorsteinsson (Gift Links, 65.), Benjamin Hvidt (Nicklas Helenius, 79.), Bror Blume, Jakob Ankersen - Patrick Mortensen

FCK (4-4-2): Karl-Johan Johnsson - Guillermo Varela (Mikkel Kaufmann, 80.), Victor Nelsson, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson - Jens Stage (Jonas Wind, 46.), Carlos Zeca, Rasmus Falk, Nicolaj Thomsen (Pep Biel, 59.) - Dame N'Doye (Robert Mudrazija, 80.), Mohamed Daramy (Karlo Bartolec, 80.)

Advarsler: Alexander Munksgaard, Gift Links, Jakob Ankersen, AGF

Dommer: Jens Maae

Tilskuere: 7.048 på Ceres Park

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Transplantationsrekord i Skejby trods covid: - Det er risikoen værd

AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Annonce