Annonce
AGF

Forrygende Kamil Grabara holdt AGFs bur rent: - Som I ved, så er jeg den bedste målmand i den her liga. Så er I overrasket? Jeg er ikke

Kamil Grabara og AGF besejrede Randers 2-0. Foto: Henning Bagger/Scanpix
David Nielsen er ikke i tvivl om, at torsdagens tilskuerfremmøde bar AGFs målmand igennem en fantastisk præstation i 2-0-sejren over Randers FC.

FODBOLD: Kamil Grabara er en showman.

På et tidspunkt i anden halvleg af AGFs 2-0-sejr over Randers FC, benyttede han en lejlighed til at trække lidt ekstra sekunder af klokken ved teatralsk at kaste sig ned over bolden. Tilskuerne jublede over aktionen, og den polske AGF-målmand kvitterede ved at smile og vinke ud til dem.

Og det er ikke så underligt, at de kan lide hinanden, tilskuerne og Grabara. Torsdag havde han tre store redninger, der forhindrede gæsterne i at score. Det var første gang i otte kampe, at Grabara og AGF holdt buret rent.

Se tre vilde redninger af Grabara her:

Annonce

Efter kampen var den Liverpool-udlejede målmand dog ikke meget for at rose sig selv - i hvert fald ikke i første omgang.

- Jeg passede bare mit arbejde. Seriøst, det betyder ikke noget for mig, hvordan jeg spiller. Det handler om at vinde. Hvis vi lukker 150 mål ind og vinder mesterskabet, tror du så, det betyder noget for mig? Nej.

Du blev kåret til man of the match på stadion, er du enig i det?

- Alle på holdet kunne være blevet kåret til man of the match i dag, men som I ved, så er jeg den bedste målmand i den her liga. Så er I overrasket? Jeg er ikke.

Måske ligaens bedste

Cheftræner David Nielsen var ikke sen til at takke sin målmand for redningerne, der var med til at sikre den første AGF-sejr over Randers FC i 17 forsøg - og den første sejr i det hele taget siden begyndelsen af marts.

- Der er ingen tvivl om, at når Kamil får fans bag sig, så er han en anden målmand. Det viste han i dag, og det var fantastisk, fordi det havde vi behov for. Det var hårdt hele vejen igennem.

Er han Superligaens bedste målmand?

- Ja, på dét niveau, han var i dag, er han. Men han skal stadig arbejde med at være på det niveau oftere. Men hans potentiale er jo enormt. Jeg har ikke været i tvivl om, at det ville hjælpe Kamil, at der kom fans tilbage på stadion.

Annonce

Hævnen var sød

For Kamil Grabara betød det ekstra meget, at torsdagens sejr kom mod lige præcis Randers.

- Min sidste kamp for AGF i første omgang (i 2019, red.) var mod Randers hvor de udlignede i det 95. minut. Så jeg var super glad for, at tilskuerne var tilbage lige nøjagtig i dag. Der var et arbejde, der skulle gøres færdig.

- Du kan sige meget om, at sådan et kompleks, som vi har haft mod dem, ikke betyder noget og alle kampe er forskellige. Men den mentale del af fodbold betyder mere end den fysiske, så selvfølgelig kommer du i tvivl om du kan slå dem. Men vi ved, at vi kan slå alle i ligaen - og alle stimer må stoppe på et tidspunkt, sagde Kamil Grabara.

Superliga, 26. runde

AGF – Randers FC 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Albert Grønbæk Erlykke (7.), 2-0 Alexander Ammitzbøll (90.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara – Kevin Diks (Bubacarr Sanneh, 61.), Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Alex Gersbach (Alexander Munksgaard, 32.) – Nicolai Poulsen (Gift Links, 61.) – Albert Grønbæk Erlykke, Patrick Olsen, Bror Blume (Benjamin Hvidt, 84.), Jon Dagur Thorsteinsson (Alexander Ammitzbøll, 84.) – Patrick Mortensen

Randers (4-4-2): Patrik Carlgren – Simon Graves (Tobias Klysner, 46.), Simon Plesinger, Erik Marxen, Oliver Bundgaard Kristensen (Bassala Sambou, 84.) – Tosin Kehinde (Filip Bundgaard Kristensen, 60.), Frederik Lauenborg (Nikola Mileusnic, 74.), Mathias Nielsen (Lasse Berg Johnsen, 46.), Mathias Greve – Marvin Egho, Vito Hammershøj-Mistrati

Advarsler: Patrick Mortensen, Nicolai Poulsen, Jon Dagur Thorsteinsson, Jesper Juelsgård, AGF. Mathias Greve, Lasse Berg Johnsen, Bassala Sambou, Randers

Dommer: Sandi Putros

Tilskuere: 5.523 på Ceres Park

For David Nielsen er det første gang, han har besejret Randers med AGF.

- Det har fyldt alt hver gang, vi har mødt dem, og det blev sådan, at vi jo næsten stoppede med at tale om det. Men det var dejligt at se, at vi gav slip og spillede uden frygt for, at vi skulle tabe igen.

- Det var en fantastisk kamp. Vi red på den bølge og energi, vi fik fra lægterne. Der er ingen tvivl om, at vi er et hold, der spiller på de store nagler. Når man har set os spille igennem de seneste fem-seks runder, så har der manglet et spark, og dét har jeg forsøgt at lede efter. Vi fandt den i dag, og den var der også i Brøndby. Men vi tog det et step op i dag.

- Efter de første 25 minutter havde vi spillet på et energiniveau, der var fuldstændig sindssygt. Og det var som om, det gik op for spillerne, at de ikke kunne spille sådan hele kampen. Og så fik Randers nogle chancer som Kamil tog sig af, sagde David Nielsen.


Der er ingen tvivl om, at når Kamil får fans bag sig, så er han en anden målmand. Det viste han i dag, og det var fantastisk, fordi det havde vi behov for.

David Nielsen
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er du klar til kaos på Oddervej? Bilisterne må regne med store forsinkelser - men mange kan faktisk helt undgå bilkøerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

AGF

Efter tredje Superligasejr i træk: David Nielsen har fundet melodien

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Annonce