Annonce
Aarhus

Forsøg på at redde idrætshaller

Den store idrætshal har tidligere tilhørt VIAs pædagoguddannelse. Området skal udlægges til boliger, men nu er flere politikere gået ind i en redningsaktion for hallen. Foto: Søren Willumsen

Nu går politikere i forhandling med entreprenørkoncern, der har købt pædagoguddannelsens tidligere bygninger i Skejby. Håbet er at redde idrætsfaciliteter.

Annonce

Efter flere artikler om sagen her i avisen og idrætsfolks klare appel til at bevare idrætsfaciliteterne ved den tidligere pædagoguddannelse på Skejbyvej 29 er der nu kommet skred i sagen.

Idrætsdag. Idrætshøjskolen i Aarhus og Idrætscenter Havkær

Socialdemokraterne og Venstre havde bragt sagen på kulturudvalgets møde tirsdag aften og her lovede kulturådmand Rabih Azad-Ahmad (R) udvalget at gå hjem og få et møde i stand med entreprenørkoncernen A. Enggaard A/S, der har købt den del af grunden, hvor der ligger en velholdt idrætshal, en svømmehal og en veludstyret gymnastiksal.

Kort: Nex

»Jeg vil tage en snak med firmaet, høre om prisniveau og sondere, om vi kan finde ud af en løsning,« siger rådmanden.

Allerede 16. februar skrev rådmanden i et høringssvar vedr. Kommuneplanændringen, at han ønsker mulighederne for at bevare idrætshal og svømmehal på området undersøgt.

Men frem for at vente på, hvad Teknik og Miljø finder på efter forhøringen tager rådmanden altså nu skeen i egen hånd og vil stå i spidsen for sonderinger med entreprenørfirmaet.

»Vi vil rigtigt gerne se, om vi kan strikke en aftale sammen med ejeren af grunden om at bevare faciliteterne, som der er stor brug for i området. At behovet er til stede bekræfter både Idrætssamvirket og Idrætshøjskolen som havde foretræde for udvalget,« fortæller rådmanden.

Avisen fortalte forleden, at også Børnenes Friskole og handicapidrætten fra »Idrætscenter Havkær« er interesserede i fortsat at leje sig ind. Og Idrætshøjskolens forstander, Henrik Løvschall, der også var til møde med kulturudvalget tirsdag, har tidligere åbnet for muligheden for, at højskolen kan drifte faciliteterne.

Den store interesse glæder formanden for kulturudvalget, Steen B. Andersen (S).

»Jeg ved at ældreidrætten også ønsker plads i hallen, så der er faktisk enormt mange parter, der kunne spæde til, så der muligvis er grundlag for at bevare faciliteterne,« siger Steen B. Andersen, der forud for mødet i kulturudvalget havde en telefonisk kontakt med entreprenørfirmaets direktør om sagen.

Direktør for A. Enggaard A/S, Asger Enggaard, bekræfter at han fortsat er meget åben for en drøftelse af mulighederne. Men han gør klart, at firmaet ikke har mulighed for at drive idrætsfaciliteterne alene men har brug for offentlige eller andre midler til det. Firmaets formål er nu engang at bygge ejendomme og boliger og at sælge dem.

»Vi stiller gerne op til en snak om mulighederne, og kan sagtens se, at idrætsfaciliteterne kan blive til glæde både for vores kommende beboere og for området,« siger Asger Enggaard.

Han nævner, at de kommende beboere i området måske godt kan bære en lille udgift til fællesfaciliteter, og herunder at bidrage til idrætshal og svømmehal.

»Det kan være et bidrag, men de vil langt fra kunne drifte det alene, så det kræver også andre aktører, for eksempel kommunen. Vi kan ikke trylle, men vi skylder hinanden at undersøge, om vi kan skabe fælles værdier til glæde for alle,« siger Asger Enggaard, der gerne vil mødes med Aarhus kommune om sagen.

Kan jeres projekt bære det rent arkitektonisk, hvis idrætsbygningerne skal blive?

»Man kan altid løse alting. Hvis der ligger værdier, der kan komme til gavn og glæde for mange, skal vi nok løse det arkitektoniske bagefter.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Motorvejsulykke skete under overhaling: En er fortsat alvorligt kvæstet

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Annonce