Annonce
Aarhus

Forsøgte at stikke af fra politiet på cykel - men blev fanget af hundepatrulje

En 21-årig mand, der netop havde læsset nogle vare fra en container og over i en bil, forsøgte efterfølgende at køre fra politiet på cykel. Foto: Iris/Scanpix

Det kan være svært at køre fra politiet på cykel. Det måtte en 21-årig mand tirsdag sande.

AARHUS: Det gik ikke helt som planlagt, da en 21-årig mand tirsdag forsøgte at cykle fra politiet, da en patrulje traf ham klokken 18.43 på Kalkværksvej i Aarhus C.

De var blevet tilkaldt af en borger, der havde set to mistænkelige personer stå og læsse varer fra nogle lagercontainere over i en bil. Kort efter var den ene mand kørt væk i bilen, mens den anden var kørt derfra på cykel.

Da patruljen ankom til stedet, traf de på vejen en cyklende mand, som tydeligt forsøgte at undgå øjenkontakt med betjentene. De satte derfor efter ham og efter en kort flugt, smed manden cyklen og fortsatte til fods væk fra vejen. Politiet havde dog en hund med, som hurtigt fik indhentet manden, der overgav sig. Han blev derefter anholdt.

Han erkendte at have brudt ind i containerne, hvor han havde taget nogle flasker med Cocio. Han erkendte også, at cyklen var stjålet. Betjentene fandt en lommekniv i mandens taske, og derfor blev han - udover tyveri og indbrud - også sigtet for brud på knivloven.

Den anden person, som anmelderen havde set ved containerne, er det indtil videre ikke lykkedes politiet at finde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce