Annonce
Debat

Forsamlingsforbud: Få foreningslivet med i genåbningen

"Lad mig lige udpensle absurditeten i det her. I den kommende tid skal min og andre lignende foreninger fortsætte med at holde onlinemøder. Der er imidlertid intet, der forhindrer medlemmerne i på eget initiativ at samles i små grupper, booke bord på en bar og drikke øl sammen til mødet, mens de deltager via den samme skærm. Alligevel må vi ikke mødes i vores egne lokaler, hvor vi selv styrer, hvem der kommer, og hvor vi selv kan tage ansvar for at overholde de gældende retningslinjer," skriver Gorm Balle Feldstedt. Arkivfoto: Nils Svalebøg

DEBAT: Fredag den 16. april vågnede jeg og resten af Danmark op til den glædelige nyhed, at genåbningen var fremrykket, og vi kunne nu ses i lidt større forsamlinger. Straks kørte tankerne rundt i knolden på mig: Får vi nu vores foreningsliv tilbage?

Jeg blev slemt skuffet. Det viste sig, at kun det indendørs foreningsliv for personer under 18 eller over 70 år bliver genåbnet. Det betyder, at selvom det indendørs forsamlingsforbud nu er hævet til 10 personer, må vi stadig ikke mødes hverken ti, fem eller bare to personer i foreningsregi, hvis nogen af os har rundet 18 år.

Lad mig lige udpensle absurditeten i det her. I den kommende tid skal min og andre lignende foreninger fortsætte med at holde onlinemøder. Der er imidlertid intet, der forhindrer medlemmerne i på eget initiativ at samles i små grupper, booke bord på en bar og drikke øl sammen til mødet, mens de deltager via den samme skærm. Alligevel må vi ikke mødes i vores egne lokaler, hvor vi selv styrer, hvem der kommer, og hvor vi selv kan tage ansvar for at overholde de gældende retningslinjer.

Annonce


Det gør bare ondt i foreningshjertet, at foreningslivet med denne aftale bliver stillet så meget dårligere end, ja, stort set resten af samfundet.

Gorm Balle Feldstedt, formand for Århus Radikale Ungdom


Jeg stiller mig ganske uforstående over for, at det indendørs foreningsliv generelt ikke er med i denne del af genåbningen. Alt andet lige er det vel bedre, hvad angår smitte, at lade folk samles i organiseret regi, hvor der kan placeres et klart ansvar for overholdelsen af retningslinjerne.

Og bare fordi man er fyldt 18, har man hverken mindre brug for, gavn af eller ret til foreningslivet. I det hele taget er aldersgrænser med til at nedbryde noget af det, foreningerne i det her land kan. De kan nemlig samle mennesker på tværs af alder, køn, skoledistrikt, uddannelse, religion og jobtitel.

De kan give oplevelser, som man ellers havde været foruden. De kan udvikle mennesker på mange planer. De kan give mennesker, der ellers ikke har mange faste holdepunkter, et anker i livet. Det er da i grunden ret smukt og værd at kæmpe for.

Alt dette tager selvfølgelig ikke noget af glæden fra, at mine venner og jeg igen kan tage i Den Gamle By, nyde en fadøl på en af de mange gode barer i byen eller komme på stadion for at støtte de lokale helte.

Det gør bare ondt i foreningshjertet, at foreningslivet med denne aftale bliver stillet så meget dårligere end, ja, stort set resten af samfundet. Mange foreninger kører allerede på pumperne og har gjort det længe, så jeg håber virkelig, at vi meget hurtigt kan få det energiboost, det vil være at kunne mødes i vores lokaler igen. Det har vi brug for.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Malteserordenen - hvem er det?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Indland

4000 tilskuere ved fodboldkamp opfordres til coronatest

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce