Annonce
Aarhus

Forsamlingshus i front i kampen om Årets Bernhardt

Egå Forsamlingshus ligger lige nu i spidsen i afstemningen om, hvem der skal have bykulturprisen, Årets Bernhardt.Privatfoto
Egå Forsamlingshus fører i afstemningen om, hvem der skal have bykulturprisen Årets Bernhardt, mens Hørhavegården har samlet næst flest stemmer. Flere end 3.600 har stemt, og afstemningen fortsætter pinsen med.

AARHUS: Egå Forsamlingshus ligger lige nu til at løbe med bykultur-prisen Årets Bernhardt, men intet er afgjort.

Afstemningen løber nemlig frem til og med mandag 10. juni – og du kan stemme her.

Foreløbig er der afgivet flere end 3.600 stemmer, og forsamlingshuset i Egå har lagt sig i spidsen med 56 procent af stemmerne.

Men løbet er ikke kørt endnu. Især ikke for Hørhavegården, der foreløbig har scoret 38 procent af stemmerne.

Sværere ser det ud for den tredje og sidste kandidat, Langenæsparken, der med syv procent af stemmerne indtager en foreløbig sidsteplads i afstemningen.

Annonce
Den totalt istandsatte Hørhavegården på Ørneredevej indtager andenpladsen i afstemningen om Årets Bernhardt. Foto: Flemming Krogh

Prisuddeling 14. juni

Det er Foreningen for Bykultur i Aarhus, der for tredje år i træk uddeler Årets Bernhardt, og som blandt 12 foreslåede kandidater har udvalgt de tre, der nu kan stemmes om:

Egå Forsamlingshus har, siden det blev opført i 1898, været samlingspunkt for folk i området, der har formået at føre det ind i nutiden med nye typer af arrangementer.

Hørhavegården på Ørenehavevej i Højbjerg et par hundrede meter inden Blommehaven, købte Susanne og Martin Haaning i 2015 af kommunen. Siden har de sat den bevaringsværdige men meget forfaldne, gamle gård i stand helt fra bunden. Parret bor selv på gården, hvor det også har bed & breakfast og en lille café.

Langenæsparken, som blandt andre foreningen Bærbuske i Langenæsparken har arbejdet for at bevare og udvikle som det fælles grønne rum for områdets mange beboere, sådan som det har været meningen, helt siden kvarteret begyndte at vokse frem i 1950’erne.

I 2017 og 2018 gik Årets Bernhardt til henholdsvis Stationsgadekvarteret i Risskov og til Træskibshavnen.

Årets pris uddeles ved et arrangement på vinderens hjemmebane fredag 14. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce