Annonce
Aarhus

Forsamlingshus i front i kampen om Årets Bernhardt

Egå Forsamlingshus ligger lige nu i spidsen i afstemningen om, hvem der skal have bykulturprisen, Årets Bernhardt.Privatfoto
Egå Forsamlingshus fører i afstemningen om, hvem der skal have bykulturprisen Årets Bernhardt, mens Hørhavegården har samlet næst flest stemmer. Flere end 3.600 har stemt, og afstemningen fortsætter pinsen med.

AARHUS: Egå Forsamlingshus ligger lige nu til at løbe med bykultur-prisen Årets Bernhardt, men intet er afgjort.

Afstemningen løber nemlig frem til og med mandag 10. juni – og du kan stemme her.

Foreløbig er der afgivet flere end 3.600 stemmer, og forsamlingshuset i Egå har lagt sig i spidsen med 56 procent af stemmerne.

Men løbet er ikke kørt endnu. Især ikke for Hørhavegården, der foreløbig har scoret 38 procent af stemmerne.

Sværere ser det ud for den tredje og sidste kandidat, Langenæsparken, der med syv procent af stemmerne indtager en foreløbig sidsteplads i afstemningen.

Annonce
Den totalt istandsatte Hørhavegården på Ørneredevej indtager andenpladsen i afstemningen om Årets Bernhardt. Foto: Flemming Krogh

Prisuddeling 14. juni

Det er Foreningen for Bykultur i Aarhus, der for tredje år i træk uddeler Årets Bernhardt, og som blandt 12 foreslåede kandidater har udvalgt de tre, der nu kan stemmes om:

Egå Forsamlingshus har, siden det blev opført i 1898, været samlingspunkt for folk i området, der har formået at føre det ind i nutiden med nye typer af arrangementer.

Hørhavegården på Ørenehavevej i Højbjerg et par hundrede meter inden Blommehaven, købte Susanne og Martin Haaning i 2015 af kommunen. Siden har de sat den bevaringsværdige men meget forfaldne, gamle gård i stand helt fra bunden. Parret bor selv på gården, hvor det også har bed & breakfast og en lille café.

Langenæsparken, som blandt andre foreningen Bærbuske i Langenæsparken har arbejdet for at bevare og udvikle som det fælles grønne rum for områdets mange beboere, sådan som det har været meningen, helt siden kvarteret begyndte at vokse frem i 1950’erne.

I 2017 og 2018 gik Årets Bernhardt til henholdsvis Stationsgadekvarteret i Risskov og til Træskibshavnen.

Årets pris uddeles ved et arrangement på vinderens hjemmebane fredag 14. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce