Annonce
Debat

Forsigtig glæde på handicapområdet: Kære borgmester Bundsgaard, skal vi ikke bare begynde med det samme?

"Vi nærer et stærkt håb om, at dette indvarsler en ny tid for handicapområdet i Aarhus. En tid, hvor mennesker med udviklingshandicap på bostederne mødes af tilstrækkeligt og veluddannet personale", skriver Anne Kjeld Pedersen. Arkivfoto: Morten Stricker

DEBAT: Formanden for Kommunernes Landsforening, Jacob Bundsgaard, holdt for nylig tale på Kommunalpolitisk Topmøde 2021. Her sagde han bl.a.:

"Også på handicapområdet ligger der en stor opgave foran os. Vi må erkende, at der er borgere, der oplever, at de kommer i klemme i systemet, og at paragrafferne ikke passer til deres behov. Vi skal arbejde for at styrke tilliden mellem borgere og myndigheder. Vi skal have en fælles forståelse for behov og muligheder. Ligesom der er brug for en seriøs og ansvarlig drøftelse af økonomien. Derfor kan jeg allerede nu varsle, at det her bliver et af de temaer, vi tager med ind i økonomiforhandlingerne".


Annonce

Må vi ikke foreslå borgmester Jacob Bundsgaard, at Aarhus går forrest i genopretningen af økonomien på handicapområdet og retssikkerheden for mennesker med handicap?


Det er med stor glæde, at vi i Lev Aarhus læser ovenstående. Vi nærer et stærkt håb om, at dette indvarsler en ny tid for handicapområdet i Aarhus. En tid, hvor mennesker med udviklingshandicap på bostederne mødes af tilstrækkeligt og veluddannet personale. Hvor familier med børn med handicap føler sig vejledt i deres rettigheder og bliver hjulpet til en tilværelse, der tager bedst muligt hensyn til deres svære livssituation. Hvor ingen skal klage eller anke sig til rettigheder, men modtager den hjælp og støtte, der modsvarer deres behov, også selvom de ikke er i stand til at klage. Hvor mennesker med handicap tilbydes en tilværelse, der er indholdsrig og byder på oplevelser, men samtidig tager hensyn til deres vanskeligheder.

Må vi ikke foreslå borgmester Jacob Bundsgaard, at Aarhus går forrest i genopretningen af økonomien på handicapområdet og retssikkerheden for mennesker med handicap? En genopretning, der lever op til FN's handicapkonvention og ikke blot er fokuseret på den økonomiske bundlinje. Og en genopretning, der starter lige nu.

Lev Aarhus melder sig hermed klar til et samarbejde om en egentlig genopretning.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce