Annonce
Aarhus

Forsinket letbane: Minister vil ikke give Trafikstyrelsen ordre om at rubbe neglene

Trafikminister Ole Birk Olesen (LA) har ingen planer om at bede Trafikstyrelsen træde på speederen i arbejdet med at godkende Aarhus Letbanes strækninger til Odder og Grenaa. Arkivfoto

Trafikminister vil ikke bede Trafikstyrelsen arbejde hurtigere med godkendelserne af letbanestrækninger til Odder og på Djursland. Han henviser til bestemmelser i jernbaneloven.

Annonce

ØSTJYLLAND: Trafikstyrelsen får ingen ordre fra højeste sted om at få mere damp på kedlerne i arbejdet med at godkende Aarhus Letbanes strækninger til Odder og på Djursland.

Trafikminister Ole Birk Olesen (LA) er helt klar over, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er en styrelse under Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

- Men på sikkerhedsområdet er styrelsen uafhængig og er dermed ikke undergivet transportministerens instruktionsbeføjelse. Dette er fastsat i jernbaneloven og skal sikre, at afgørelser om jernbanesikkerhed træffes på et fagligt grundlag - og ikke et politisk. Derfor kan jeg i sagens natur ikke gå ind i den konkrete godkendelse af letbanen i Aarhus, understreger Ole Birk Olesen.

Som minister hverken kan eller vil jeg forsøge at presse en uafhængig myndighed til at træffe en bestemt afgørelse.

Ole Birk Olesen (LA), trafikminister
Annonce

Nej til distriktsråd

I det tilspidsede forløb omkring godkendelsen af Aarhus Letbanes strækning fra Aarhus H. til Skejby var der fokus på Trafikstyrelsens rolle.

Det samme gør sig nu gældende omkring sporene til Odder og på Djursland, hvor blandt andre 14 distriktsråd på Syddjursland vil have Trafikstyrelsen til at arbejde hurtigere.

Distriktsrådene har skrevet til trafikministeren for at få ham til at fremme sagsbehandlingen i styrelsen. Men sådan kommer det ikke til at gå.

- Som minister hverken kan eller vil jeg forsøge at presse en uafhængig myndighed til at træffe en bestemt afgørelse, forklarer Ole Birk Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce