Annonce
Aarhus

Forsinket skolestart: Corona i familien får forældre til at holde børnene hjemme

15-20 elever på den nyfusionerede Ellehøjskolen blev hjemme fra skolestart, da de har nære slægtninge, som er smittet med Covid-19. Det skriver folkeskolen.dk. Foto: Google Maps
Forældre til 15-20 elever fra fusionsskolen Ellehøjskolen i det vestlige Aarhus har meddelt, at de foreløbig holder børnene hjemme fra skole, fordi de har nære slægtninge, der er smittet med corona.
Annonce

AARHUS: Til første skoledag på den nye fusionsskole, Ellehøjskolen, der er dannet af Tovshøjskolen og Ellekærskolen i Aarhus V., manglede der 15-20 skoleelever.

Elevernes forældre meddelte mandag skolen, at de foreløbig holder deres børn hjemme, da de alle har familiemedlemmer, der er smittet med Covid-19.

Det oplyser skoleleder Helle Mønster til folkeskolen.dk.

Hun er glad for, at forældrene til elever med smittede familiemedlemmer selv tager affære.

- Jeg er vildt imponeret over forældrene. De har meddelt os, at de holder børnene hjemme, fordi de har nære slægtninge, der er testet positive. Så lige nu har vi 15-20 børn, der er hjemme nu og venter på at blive testet, og de kommer først i skole, når de har fået besked på testen, siger skolelederen til folkeskolen.dk.

Annonce

Ingen børn testet positive

Folkeskolen.dk oplyser at 95 procent af eleverne på Ellehøjskolen tosprogede, og børn med somalisk baggrund udgør mellem en tredjedel og halvdelen af eleverne.

- Det er klart, at personalet er bekymret, og det er vi da også i ledelsen, og forældrene er også bekymrede. Men vi har ikke nogen børn på skolen, som vi er vidende om er testet positive, siger Helle Mønster til folkeskolen.dk.


Så lige nu har vi 15-20 børn, der er hjemme nu og venter på at blive testet, og de kommer først i skole, når de har fået besked på testen.

Helle Mønster, skoleleder Ellehøjskolen


Hun slår fast, at man på Ellehøjskolen ikke taler om, at det specielt er den somaliske gruppe, der er smittet.

- Vi ved jo nu, at der også er rigtig mange arabiske familier, der er smittet. Og det vi hører er, at araberne i starten godt kunne være lidt hårde mod somalierne, men det er de ikke længere. Det ser ud til, at nu er det ikke længere flovt at sige, at man er blevet testet - eller testet positiv, fortæller Helle Mønster til folkeskolen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce