Annonce
Navne

Forsker får ti mio. kr. til at forske i ældrepleje i Ghana

Lektor Ulrika Enemark fra Aarhus Universitets Institut for Folkesundhed får godt ti millioner kroner fra Danida til et forskningsprojekt om ældrepleje i Ghana. Pressefoto
Annonce

Lektor Ulrika Enemark fra Aarhus Universitets Institut for Folkesundhed får godt ti millioner kroner fra Danida til et forskningsprojekt, der bidrager med ny viden om behov og potentiale for udvikling af ældrepleje i lavere middelindkomstlande som for eksempel Ghana.

Ghanas voksende ældrebefolkning får ikke den behandling, rehabilitering og pleje, den har behov for. Lige nu er det enten den nærmeste familie eller den uregulerede og hastigt ekspanderende private plejesektor, der tager sig af pleje og omsorg for landets ældste. Det er ikke en holdbar situation.

Ulrika Enemark og hendes forskerkolleger undersøger blandt andet, hvordan plejesektoren kan udvikles, organiseres og finansieres. De arbejder ud fra en hypotese om, at samfundet i Ghana er bedre stillet med regulering og med delvis kollektiv finansiering af plejesektoren.

Projektet, som Ulrika Enemark står i spidsen for, er støttet med 10,3 millioner kroner af Danidas udviklingsforskningsmidler, og det kan på langt sigt få betydning for piger og kvinder, som ellers forhindres i uddannelse og arbejdsmarkedsdeltagelse pga. ulønnet omsorgsarbejde; for ældre, som vil opleve en forbedring af sundhed og livskvalitet gennem en mere professionaliseret service, og for øget vækst og flere arbejdspladser i ældreomsorgssektoren.

Med midlerne fra Danida ansætter Ulrika Enemark fire ph.d.-studerende og fire postdocs på projektet, ligesom hun delvist frikøber forskerkollegaer i Ghana og Nairobi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce