Annonce
Navne

Forskerne skal skabe mere iværksætteri på universitetet

Seniorforsker Claus Olesen og lektor Martin Roelsgaard Jakobsen, begge fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, er udnævnt til Novo Nordisk Foundation Distinguished Innovators. Foto: Aarhus Universitet

BEVILLING: To forskere fra Aarhus Universitet er Novo Nordisk Fondens første innovations-ambassadører.

Seniorforsker Claus Olesen og lektor Martin Roelsgaard Jakobsen, begge fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, er udnævnt til Novo Nordisk Foundation Distinguished Innovators. Forskerne skal skabe mere iværksætteri på universitetet og får hver seks mio. kr. til at udvikle deres egne innovationsprojekter.

Det er første gang, at Novo Nordisk Fonden uddeler innovationsbevillingerne, der over de næste tre år skal give forskerne den fornødne tid til og mulighed for at udforske det kommercielle potentiale i deres forskning, mens de fortsætter deres forskningsaktiviteter på universitetet. De får også hjælp af eksperter til at modne deres innovationsprojekter og skal agere innovationsambassadører og stimulere til yderligere innovation og iværksætteri på universitetet bl.a. ved at vejlede forskere, undervisere og studerende om innovationsprocesser.

Annonce

Claus Olesen bruger sin innovationsbevilling til at udvikle et lille molekyle, der skal føre til et nyt lægemiddel og fremme en paradigmeændrende sygdomsmodificerende behandling af Parkinsons sygdom.

Martin Roelsgaard Jakobsen vil med sit innovationsstipendium udforske forskellige tilgange til den såkaldte STING-baserede immunterapi, der endnu er en videnskabelig ’sort boks’, men har enormt potentiale til at forbedre kræftbehandlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce