Annonce
Navne

Forskningsmidler til sygeplejerskers trivsel under corona

Forsker Caroline Trillingsgaard Mejdahl fra det århusianske forsknings- og konsulenthus Defactum har fået en bevilling til at se nærmere på sygeplejerskernes trivsel under coronapandemien. Pressefoto
Annonce

BEVILLING: Hvordan går det med sygeplejerskers trivsel, når en ny og farlig pandemi giver overarbejde på hospitalerne?

Det spørgsmål stillede forsker Caroline Trillingsgaard Mejdahl fra det århusianske forsknings- og konsulenthus Defactum i foråret alle landets sygeplejersker.

Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond tildeler nu 145.761 kr. til at se nærmere på trivslen.

Under den første coronabølge blev en gruppe forskere fra Defactum og Aarhus Universitet bekymrede over trivslen på hospitalerne. Anført af Caroline Trillingsgaard Mejdahl udsendte forskerne derfor et spørgeskema på de sociale medier.

Forskerne var overvældet af responsen. 1.200 besvarelser strømmede ind fra hele landet, og over en fjerdedel tog sig tid til at beskrive deres oplevelser. For selv om sygeplejerskerne satte en ære i deres arbejde, så frygtede de også det risikofyldte arbejde. Særligt pga. faren for at smitte de nærmeste og deres manglende erfaring.

Tilbagemeldingerne er så mange og gode, at Caroline Trillingsgaard Mejdahl nu får midler til at dykke lidt dybere ned i svarene. Ønsket er at understøtte den mentale sundhed for sygeplejersker, så de negative effekter ikke smitter af på det dansk sundhedsvæsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Alarm 112

Hentede take away-aftensmad med 153 km/t: Trafikkontrol i det vestlige Aarhus afslørede igen masser af forseelser

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce