Annonce
Østjylland

Forslag: Gratis bybus i Randers efter klokken 18

I Randers kører mange bybusser næsten tomme rundt om aftnen. Derfor foreslår politikere nu, at det bliver gratis at stige på bussen efter klokken 18. Arkivfoto: Annelene Petersen

Radikale og Kristendemokraterne mener, at byrådet bør gøre det gratis at køre med bus efter klokken 18. Det vil få flere til at bruge busserne, uden at kommunen mister særlig mange penge, mener de.

Randers: Det bør være gratis at køre med bybusserne i Randers efter klokken 18. Dét mener Radikale Venstre og Kristendemokraterne.

Mogens Nyholm, der er medlem af Randers Byråd, vil stille forslaget i forbindelse med budgetforhandlingerne til efteråret.

- I Randers er der en god udnyttelse af bybusserne, men ikke i ydertimerne, siger Mogens Nyholm.

Ved at gøre det gratis at køre med busserne efter klokken 18 vil det både give en bedre service til borgerne, der for eksempel kan køre frem og tilbage mellem hjemmet og byens mange kulturtilbud og restauranter. Det vil også give mindre biltrafik og dermed mindre miljøbelastning.

Dertil kommer, at man kan håbe på, at hvis flere springer på en gratis bus om aftnen, så får de måske også øjnene op for dette transportmiddel på andre tidspunkter af døgnet. Og hvis man på lidt længere sigt kan få flyttet flere over i den kollektive trafik, vil det være en stor gevinst, mener Mogens Nyholm og Nils-Erik Mulvad, der er folketingskandidat for Kristendemokraterne.

- Vi snakker meget om at undgå madsplid. Lad os også undgå pladsspild.

Nils-Erik Mulvad, folketingskandidat (KD)

Fik ideen hjemme i køkkenet

Nils-Erik Mulvad fik ideen til forslaget.

- Jeg bor på Hans Bojes Allé, hvor der kører otte bybusser forbi i timen. Når jeg står ved køkkenvinduet og for eksempel skræller kartofler, så har jeg kunnet se, at det tynder meget ud i passagerne i busserne sidst på dagen.

De to politikere mener, det på alle måder vil være en god ide at få busserne fyldt mere op, i stedet for at de kører næsten tomme rundt.

Og da der i øjeblikket er få passagerer i aftentimerne, så vil kommunen ikke miste mange penge som følge af forslaget.

- Vi snakker meget om at undgå madsplid. Lad os også undgå pladsspild, siger Nils-Erik Mulvad.

Mogens Nyholm håber på, at forslaget kan rokke ved folks vaner, så de begynder at tage bussen i stedet for bilen.

Annonce

Ikke et dumt forslag

Frank Nørgaard (DF), der er formand for udvalget for miljø og teknik, mener, at forslaget er interessant at kigge nærmere på.

- Uden at jeg dermed har taget stilling. Men det er ikke en dum ide, understreger han.

Han understreger, at der er mange ting, der skal undersøges, blandt andet hvordan det skal håndteres rent administrativt.

Men det er der god tid til at få gjort inden efterårets budgetlægning. Hvis det skal gennemføres, er det også nødvendigt at finde de penge, det trods alt vil koste at gøre busturen gratis i aftentimerne.

- Og så kunne det da være spændende, hvis radikale så ville være med, når der skal laves et budgetforlig, siger Frank Nørgaard.

Flere kommuner har gjort busserne helt eller delvis gratis at benytte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce