Annonce
Debat

Forslag: Psykologhjælp bør være gratis – lad os starte med de unge

"Psykisk mistrivsel er ikke et individuelt problem, der er et samfundsproblem. Det er på tide, vi begynder at behandle det som så", skriver Charlotte Broman Mølbæk og Trine Torp. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

DEBAT: Psykisk mistrivsel er ikke et individuelt problem, der er et samfundsproblem. Det er på tide, vi begynder at behandle det som så.

I dag har man ret til lægehjælp, hvis man bliver syg eller kommer til skade. Men hvis angsten rammer dig, eller depressionen fanger dig i mørket, står du alene. Det mener vi grundlæggende er forkert.

Det skal være en ret at få psykologhjælp, hvis man har brug for det. Lad os starte med at afskaffe brugerbetaling på psykologhjælp for de unge. Det kæmper SF for til finanslovsforhandlingerne.


Vi har så meget at vinde, hvis der bliver taget hånd om psykiske lidelser, inden de vokser sig for store og kræver indlæggelse. Både menneskeligt og for statskassen.


Vi ved, at efterspørgslen er der. En forsøgsordning med gratis psykologhjælp til 18-21-årige viste, at antallet af unge med angst og depression, som har benyttet sig af behandlingen, steg med 50 procent. Det peger kraftigt på, at der er et behov. Og det sætter en fed streg under, at det i spørgsmålet om psykisk helbred desværre stadig er pengepungen, der bestemmer, om man kan få hjælp.

Men når nogen har det psykisk dårligt, skal de have den hjælp, de har brug for. Uanset hvor mange penge de har. Det skal vi nu have slået fast.

Vi har så meget at vinde, hvis der bliver taget hånd om psykiske lidelser, inden de vokser sig for store og kræver indlæggelse. Både menneskeligt og for statskassen.

SF kæmper for, at vi får mere ro på, og mindre pres, stress og jag på tværs af hele samfundet. Men for dem, der allerede er ramt af psykiske problemer, skal psykologhjælp være en ret. Lad os starte med de unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lup på køkken, jordvarme og ridebane: Dan Jord involveret i stor svindelsag i boligforening

Annonce