Annonce
Debat

Forslag: Tidligere præstebolig bør blive kulturhus

"Det har åbnet mulighed for, at den 400 kvm store præstegård kan bruges til andet formål, som f.eks. et kulturhus til glæde for Vibys borgere. For når man med succes kan drive kulturhuse i gamle industrihuse i Brabrand og Åbyhøj, så kan vi også gøre det i Viby. Her er befolkningsunderlaget langt større", skriver Hans Chr. Feindor-Christensen. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

DEBAT:  Viby Sogn har opdelt arealet omkring sognehuset og den gamle præstebolig Kirkestien 1 i to selvstændige matrikler.

Det har åbnet mulighed for, at den 400 kvm store præstegård kan bruges til andet formål, som f.eks. et kulturhus til glæde for Vibys borgere. For når man med succes kan drive kulturhuse i gamle industrihuse i Brabrand og Åbyhøj, så kan vi også gøre det i Viby. Her er befolkningsunderlaget langt større.


Et kulturhus Kirkestien 1 vil komme til at ligge lige ud til det planlagte grønne torveareal syd for Skanderborgvej. Det åbner mulighed for en direkte integration i torveplanerne.


Planen er at få skitseret nogle bygningsmæssige muligheder og få etableret en vedtægt for en selvejende institution, som kan stå for bygningens etablering, herunder ansøgninger til diverse fonde - samt drift og udlejning, når den tid kommer.

Et kulturhus Kirkestien 1 vil komme til at ligge lige ud til det planlagte grønne torveareal syd for Skanderborgvej. Det åbner mulighed for en direkte integration i torveplanerne. F.eks. kunne man forestille sig caféhus(e) i kanten af præstegårdens/kulturhusets vestside integreret i det grønne område mod øst op til sognegården. Der kan etableres et større lokale midt i kulturhuset med scene, hvor musikforeninger, teaterforening og mange andre kan udfolde sig. Samtidig kan salen med tilhørende køkken, bar, depoter o.l. tilbydes til lejere, som vil holde en fest.

P.t. er vi i gang med skitseringer til husets udformning. Kommunens byplankontor er med på sidelinjen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politifolk passer på hitte-hvalp fra rasteplads: Nu har ejeren tre dage til at komme på banen

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Aarhus For abonnenter

Private plejehjem versus kommunale plejehjem: Hvem klarer sig bedst, når tilsynet kommer på besøg?

Aarhus

Omstridte forandringer rykker nærmere: Advarsler fra ledere bremser ikke udspil til ny struktur på ældreområdet

Annonce