Annonce
Byudvikling

Forslag til borgerbudget er væltet ind i 11. time: Disse fem skal der stemmes om

Da der sidst blev uddelt borgerbudgetteringsmidlere i Tørring gik pengene blandt andet til en træ-terrasse ved Tørring Camping. Privatfoto: Tørring Camping
Annonce

Tørring: Først var der ingen forslag til, hvad der skal bruges 100.000 kroner på i Tørring, men efter et opråb i avisen og en forlængelse af fristen, er der indkommet ikke mindre end 12 forskellige forslag til projekter, der skal gøre Tørring en bedre by at bo i.

Det fortæller Anette Lak Rasmussen fra Tørring Borgerforening, der har modtaget ansøgningerne til det såkaldte borgerbudget, der er en pose penge, Hedensted Kommune stiller til rådighed for byerne. Borgerne skal selv komme med ideer og planer og stemme om, hvilke projekter, man vil have gennemført, men pengene har man altså på forhånd.

På tirsdag kl. 19 i Gudenåcenteret er alle Tørrings borgere velkomne til at høre om projekterne og stemme om forslagene. Men selvom Anette Lak Rasmussen har modtaget 12 forskellige forslag, bliver det kun fem forslag, der kommer til afstemning.

- Vi har desværre været nødt til at kassere syv af forslagene, da de ikke lever op til kriterierne. Forslagene er bl.a. faldet på, at vi ikke må give pengene til virksomheder eller kommunale institutioner, og at der ikke har været budget og tidsplan sendt med, fortæller Anette Lak Rasmussen.

Annonce

Intet madpakkehus

Blandt de afviste forslag er ønsket om et madpakkehus i naturbørnehaven Myretuen.

- Det er et fantastisk forslag, men desværre har vi været nødt til at afvise det, da det skal være et borgerprojekt, og derfor kan en kommunal institution med eget budget ikke søge puljen, lyder det fra Anette Lak Rasmussen.


Vi har desværre været nødt til at kassere syv af forslagene, da de ikke lever op til kriterierne.

Anette Lak Rasmussen


Hun havde håbet på, at nogle af byens unge ville have benyttet sig af muligheden for at bede om penge til deres eget samlingssted, men det er ikke sket.

- Vi har prikket til mange unge, men der er desværre ikke nogen, der har taget handsken op. Det er jeg lidt skuffet over. Nu er det så den gamle garde, der har meldt sig på banen, konstaterer Anette Lak Rasmussen.

Se hvilke fem projekter, der skal stemmes om herunder. Et projekt kan max få 50.000 kroner.

1 Skovlegeplads på Tørring Camping

Tørring Camping - der er en forening, som derfor godt kan søge borgerbudgetteringspuljen om midler - har søgt om at bruge 50.000 kroner på at lave en offentlig tilgængelig skovlegeplads og forhindringsbane til børn i den bagerste ende af pladsen. En del af pengene vil også blive brugt på kæmpe krydsogbolle-spil samt lignende ved pladsens terrasse.

2 Handicapadgang til å-terasse

I en anden ansøgning fra Tørring Camping ønskes en del af borgerbudgetteringsmidlerne (26.000 kr.) at blive brugt på flisebelægning og ramper op til terrassen ved Gudenåen, så den også vil blive gjort tilgængelig for handicappede.

3 Keramisk plantekartotek

En borger foreslår, at der bliver lavet et keramisk plantekartotek i form af små keramiksten med motivere af områdets planter, der kan blive sat ned i fortovene rundt i byen.

Stenene skal borgerne selv fremstille ved et event, hvor man medbringer planter fra området, som der laves aftryk af i våde lersten, som deltagerne selv former.

Keramiker Helene Thing fra Hammer vil herefter brænde og glasere stenene. Projektet vil koste ca. 22.000 kr.

4 Svævebane på Spurvevej

Grundejerforeningen Spurvevej har søgt puljen om 50.000 kr. til at opsætte en svævebanen på vejens legeplads. Svævebanen er tiltænkt de lidt ældre børn, der mangler nogle aktiviteter på legepladsen.

5 Havetraktor og redskaber til Hundemarken

Tørring Hundemark har søgt om 25.000 kroner til indkøb af havetraktor til græsslåning på Hundemarken på Spurvevej i Tørring, samt indkøb af beplantning, aktivitetsrør og andre hundelegeredskaber til marken.

Annonce
Aarhus

Så er juletræet tændt i Aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Schouby: - AGF er i chok, men det bliver ikke et problem at finde en afløser for PC

Danmark

Det antropocæne kulturlandskab

Aarhus

Radikal profil forlader partiet: Jeg kan ikke sidde i gruppe med Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Aarhus

Væsentlige flere test i det seneste døgn: Aarhus har 92 nye coronasmittede

Annonce