Annonce
Debat

Forslag til en anden slags vildskov: Lad arbejdsløse skabe pladsen til insekterne

"Jeg har ikke noget imod vildskove forskellige steder, men jeg er imod indhegning af skovene med dyr, der skal afgræsse og holde skoven fri for uønsket vækst. De har det ikke altid rart om vinteren, indimellem sulter de, så jeg foreslår, at man i stedet ansætter folk. Unge uden arbejde, unge, som endnu ikke ved, hvad de vil, arbejdsløse, der gerne vil have et arbejde, eller indvandrere", skriver Alice Hinge. Arkivfoto: Helle Køhler Holm

DEBAT: Jeg er nu over 80 år og har hele mit liv færdedes i naturen, hvilket altid har givet mig ro og tryghed, men nu har jeg en fornemmelse af, at denne mulighed bliver berøvet mig og mange andre ved, at man vil hegne skovene ind for at få en større mangfoldighed af insekter og svampe.

Det lyder meget godt, men har naturen ikke altid forandret sig af sig selv, og hvad får vi ud af det?

Jeg ved, at der er for meget CO2-udslip, men bliver det bedre af at indhegne skoven? Har det nogen indflydelse på, om der på længere sigt bliver mere mad, så vi undgår hungersnød? Bliver der flere penge til psykologer, til dem, der ikke kan komme i skoven og stresse af?


Vi har lige hørt Jakob Ellemann-Jensen sige, at det er en god idé med et arbejde og ikke kun en håndfuld penge, når man kommer til Danmark. Hvis man er flygtning og har traumer, er skoven nok det bedste sted at være.


Hvor mange får mon mulighed for at opleve et rigere insektliv, når almindelig færden til fods ikke er muligt for dem, der har hund (det har jo vist sig at være farligt), og for dem, der har glade og støjende børn, eller for ryttere, mountainbikere, handicappede og ældre mennesker, der har svært ved at forcere låger eller riste- eller hvad med de større børn, der gerne vil opdage skoven på egen hånd, kan de gå i skoven og bygge huler uden at være i følge med voksne?

Ikke ret mange vil få glæde af de forhåbentligt flere insekter. Men rigtig mange vil komme til at undvære rigtig meget. Min nærskov er Hørret Skov, og derfor betyder den meget for mig og mange andre, der hver dag færdes der. Andre har det sikkert som mig i forhold til deres nærskov.

Jeg har ikke noget imod vildskove forskellige steder, men jeg er imod indhegning af skovene med dyr, der skal afgræsse og holde skoven fri for uønsket vækst. De har det ikke altid rart om vinteren, indimellem sulter de, så jeg foreslår, at man i stedet ansætter folk. Unge uden arbejde, unge, som endnu ikke ved, hvad de vil, arbejdsløse, der gerne vil have et arbejde, eller indvandrere.

Vi har lige hørt Jakob Ellemann-Jensen sige, at det er en god idé med et arbejde og ikke kun en håndfuld penge, når man kommer til Danmark. Hvis man er flygtning og har traumer, er skoven nok det bedste sted at være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce