Annonce
Debat

Forslag: Venstre vil sikre mere frit valg i velfærden

"Heldigvis bliver der både flere børn og ældre. Derfor skal vi også investere i velfærden, så vi sikrer, at der er samme midler til rådighed til den enkelte borger i fremtiden, som der er i dag. Det velfærdsløfte gav Venstre danskerne ved sidste valg, og det holder vi selvfølgelig", skriver Fatma Øktem. PR-foto
Annonce

DEBAT: I Venstres forslag til næste års finanslov et der én klar overskrift for velfærdsområdet. Vi ønsker en fornyet offentlig sektor med mennesket i centrum. Vi vil investere i velfærden og sikre bedre rammer for det frie valg.

Heldigvis bliver der både flere børn og ældre. Derfor skal vi også investere i velfærden, så vi sikrer, at der er samme midler til rådighed til den enkelte borger i fremtiden, som der er i dag. Det velfærdsløfte gav Venstre danskerne ved sidste valg, og det holder vi selvfølgelig. Vi foreslår at afsætte 1,7 milliarder kroner til velfærdsområdet, så pengene følger med, når vi bliver flere ældre og unge.


I modsætning til Socialdemokratiet ønsker vi også at hjælpe de mennesker, der er reelt nedslidte, og som har brug for at trække sig tidligere fra arbejdsmarkedet. Derfor vil vi forbedre den seniorpensionsordning, vi indførte, da vi sidst havde regeringsansvaret.


Men flere penge gør det ikke alene. Der skal være friere rammer for dem, der leverer velfærden, så mennesket kommer før systemet hele vejen. Danskerne skal have mere frit valg, og vi skal bane vejen for ny teknologi og innovative løsninger.

På ældreområdet vil Venstre arbejde for, at vi får flere friplejehjem. Vi vil styrke borgerinddragelsen med plejehjemsbestyrelser, som giver de pårørende mulighed for at skride ind, hvis de oplever, at deres kære mistrives. Sommerens tv-dokumentar fra et århusiansk plejehjem viser på den mest ubehagelige måde, at de pårørende ikke blev hørt, selvom de gang på gang rettede henvendelse om dårlig behandling til både plejehjem og kommune.

Vi skal hjælpe de ældre, og vi skal hjælpe de pårørende med at hjælpe de ældre, hvis deres familiemedlem ikke længere har ressourcer til at sige til og fra. Alt andet er uværdigt.

I modsætning til Socialdemokratiet ønsker vi også at hjælpe de mennesker, der er reelt nedslidte, og som har brug for at trække sig tidligere fra arbejdsmarkedet. Derfor vil vi forbedre den seniorpensionsordning, vi indførte, da vi sidst havde regeringsansvaret. Det vil vi gøre ved at hæve antallet af arbejdstimer fra 15 til 18 timer, som man skal kunne arbejde for at få tilbudt ordningen. På den måde vil flere nedslidte danskere kunne forlade arbejdsmarkedet. Det skal ske allerede fra 2021.

Jeg håber, at regeringen vil lytte til vores forslag, så vi kan styrke det danske velfærdssamfund og sikre mere frit valg i velfærden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Sport

Kommentar: Knips, knips. Bakken Bears har i det skjulte skrevet dansk sportshistorie

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce