Annonce
Aarhus

Forstbotanisk Have kommer ikke forrest i oprydningskøen efter Gorm

Den seneste storm har været hård ved Forstbotanisk Have bag Marselisborg Slot

Flere store træer er væltet i Forstbotanisk Have og parken ved Marselisborg Slot, men inden de kan fjernes, skal Grøn Drift have sikret alle de andre væltningstruede træer i kommunen.

To efterårsstorme har sat deres præg på de østjyske skove og parker. Der er blandt andet væltet flere store træer i Forstbotanisk Have og parken ved Marselisborg Slot. I alt er fem-seks graner væltet i Forstbotanisk Have og et stort løvtræ i parken ved Marselisborg Slot.

Annonce
Den seneste storm har været hård ved Forstbotanisk Have bag Marselisborg Slot

Flere læsere har henvendt sig til Århus Stiftstidende for at høre, hvornår Forstbotanisk Have kommer til at ligne sig selv igen, de undrer sig nemlig over, at der stadig ligger væltede træer i haven.

Den seneste storm har været hård ved Forstbotanisk Have bag Marselisborg Slot

»Vi er i gang med at rydde op, men det er svært at komme til at flytte de store træer, når jorden er så våd, som den er lige nu,« siger Andy Tomes, der er teamleder i Grøn Drift, som står for driften af skovene i kommunen. Stormene væltede også træer i andre dele af kommunen, og især skovene i den sydlige del er hårdt ramt.

»Lige nu er vi i gang i de sydlige skove, hvor vi fjerner væltede træer fra vejene og sikrer de træer, der er flækkede,« fortæller Andy Tomes. Det er blandt andet i Fløjstrup Skov og Havreballe Skov, hvor Grøn Drift er ved at sikre alle de træer, der flækkede i stormene.

Der er flere hold fra Grøn Drift i gang med at sikre de flækkede træer i skovene omkring Aarhus, så man ikke skal være bange for at få et træ i nakken, når man går søndagstur, og selvom der er nok at lave, har Andy Tomes og Grøn Drift planer om at blive færdig med arbejdet inden jul.

»Vi klør på med arbejdet, så det ser fint ud inden jul,« siger Andy Tomes og fortæller, at det er nogle rigtig gamle træer, der er bukket under for stormens rasen.

Selvom det er ærgerligt, at parken ved Marselisborg Slot og Forstbotanisk Have ser ud, som de gør lige nu, så er det vigtigere at Grøn Drift arbejder med sikring af træer i de andre områder, der er blevet hærget af stormen.

»Vi skal have sikret de farlige træer, inden vi går i gang med at fjerne de væltede træer omkring slottet, når de ligger ned er de jo ikke så farlige mere,« siger Andy Tomes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce