Annonce
Skanderborg Håndbold

Forsvaret var på højt niveau: En grim kamp giver også to point i herrehåndboldligaen

Marcus Mørk og resten af Skanderborg-holdet havde god held med blandt andet at lukke ned for den stærke skytte Jonas Langerhuus. Foto: Ole Nielsen.
Lemvig-Thyborøn spiller mange lange angreb. Skanderborg fik lukket langt de fleste af dem ned med en disciplineret defensiv indsats.

HÅNDBOLD: Lemvig-Thyborøn er på ingen måder et nemt hold at spille imod. Bare spørg BSH, der i denne sæsons måske største overraskelse tabte i Lemvig.

Det er et hold, der elsker at trække tiden ud af kampene, og i flere tilfælde varede deres angreb på den gode side af et minut. Men en stor defensiv, orkestreret af Kristian Bonefeld og Mathias Smed, holdt vestjyderne nede på 19 scoringer og gav nemme arbejdsbetingelser for Kristoffer Laursen i målet, der sluttede af med en storartet redningsprocent på 45.

- Vi ved, at de gerne ville trække tempoet lidt ud af kampene, og vi havde talt meget om, at vi selv skulle skabe kampen. Det er ikke det, vi er bedst til, men det gik rigtig godt i dag. Vi skal kunne vinde den slags kampe, hvis vi vil i slutspillet.

- Vi har roen, når vi har bolden. Vi kørte ikke så mange kontraer i dag, og det gjorde, at vi især i anden halvleg kunne føre bolden godt frem. Det bliver en sikker sejr, fordi vi ikke er aggressive i vores kontraløb, og det var en taktisk god indsats af os. Nogle vil måske endda sige, at det var en grim kamp, siger Morten Kirk Olesen kort efter kampen.

Annonce

Det bliver en sikker sejr, fordi vi ikke er aggressive i vores kontraløb.

Morten Kirk Olesen

Et enkelt minus

Bagspilleren kunne se Morten Balling og Cornelius Kragh score halvdelen af de skanderborgensiske mål, mens Morten Kirk Olesen selv fik puttet en enkelt i kassen.

- I det første kvarter brænder vi simpelthen alt for mange chancer. Vi kunne i bund og grund have været foran med syv ved pause, hvis vi havde været mere effektive.

- Det var godt at se Morten Balling få scoret sine mål efter sin skadesperiode, og så var det godt, at Jeppe Kjærulff kommer ind og præsterer flot på venstre fløj. Han har hungret lidt efter spilletid, og han fik en del minutter i dag, siger Morten Kirk Olesen om Jeppe Kjærulff, der fik scoret for første gang i sæsonen men som dog også brændte på frit mål.

Sejren er den anden i streg for Skanderborg, og pilen peger opad. Men topniveauet er slet ikke nået endnu, siger Kristian Bonefeld.

- Jeg regner først med, at vi skal toppe i marts. Vi er stadig et stykke fra, for det er først i de seneste to uger, vi har kunne træne med fuldt hold. Giv os to måneder med fuldt hold i træningen, og så kan vi komme langt, siger Kristian Bonefeld.

Herrehåndboldligaen

Skanderborg Håndbold - Lemvig-Thyborøn Håndbold 24-19 (12-11)

Skanderborg Håndbold: Morten Balling 7, Cornelius Kragh 5, Marcus Mørk 3, Kristian Bonefeld 3, Jonas Samuelsson 3, Morten Kirk Olesen 1, Nikolaj A. Nielsen 1, Jeppe Kjærulff 1.

Lemvig-Thyborøn Håndbold: Jesper Kokholm 4, Rasmus Porup 3, Jørgen Rasmussen 3, Mark Nikolajsen 2, Jonas Langerhuus 2, Pelle Schilling 1, Mathias Porsholdt 1, Nicolaj Spanggaard 1, Nicolai Pugholm Hvid 1, Christian Sabroe Holm 1.

Udvisninger: Skanderborg Håndbold: 2x 2 minutter, Lemvig-Thyborøn Håndbold: 2x 2 minutter

Stillingen undervejs: 3-3, 7,9, 11-10, 15-12, 19-14, 23-18.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce