Annonce
Skanderborg Håndbold

Forsvaret var på højt niveau: En grim kamp giver også to point i herrehåndboldligaen

Marcus Mørk og resten af Skanderborg-holdet havde god held med blandt andet at lukke ned for den stærke skytte Jonas Langerhuus. Foto: Ole Nielsen.
Lemvig-Thyborøn spiller mange lange angreb. Skanderborg fik lukket langt de fleste af dem ned med en disciplineret defensiv indsats.

HÅNDBOLD: Lemvig-Thyborøn er på ingen måder et nemt hold at spille imod. Bare spørg BSH, der i denne sæsons måske største overraskelse tabte i Lemvig.

Det er et hold, der elsker at trække tiden ud af kampene, og i flere tilfælde varede deres angreb på den gode side af et minut. Men en stor defensiv, orkestreret af Kristian Bonefeld og Mathias Smed, holdt vestjyderne nede på 19 scoringer og gav nemme arbejdsbetingelser for Kristoffer Laursen i målet, der sluttede af med en storartet redningsprocent på 45.

- Vi ved, at de gerne ville trække tempoet lidt ud af kampene, og vi havde talt meget om, at vi selv skulle skabe kampen. Det er ikke det, vi er bedst til, men det gik rigtig godt i dag. Vi skal kunne vinde den slags kampe, hvis vi vil i slutspillet.

- Vi har roen, når vi har bolden. Vi kørte ikke så mange kontraer i dag, og det gjorde, at vi især i anden halvleg kunne føre bolden godt frem. Det bliver en sikker sejr, fordi vi ikke er aggressive i vores kontraløb, og det var en taktisk god indsats af os. Nogle vil måske endda sige, at det var en grim kamp, siger Morten Kirk Olesen kort efter kampen.

Annonce

Det bliver en sikker sejr, fordi vi ikke er aggressive i vores kontraløb.

Morten Kirk Olesen

Et enkelt minus

Bagspilleren kunne se Morten Balling og Cornelius Kragh score halvdelen af de skanderborgensiske mål, mens Morten Kirk Olesen selv fik puttet en enkelt i kassen.

- I det første kvarter brænder vi simpelthen alt for mange chancer. Vi kunne i bund og grund have været foran med syv ved pause, hvis vi havde været mere effektive.

- Det var godt at se Morten Balling få scoret sine mål efter sin skadesperiode, og så var det godt, at Jeppe Kjærulff kommer ind og præsterer flot på venstre fløj. Han har hungret lidt efter spilletid, og han fik en del minutter i dag, siger Morten Kirk Olesen om Jeppe Kjærulff, der fik scoret for første gang i sæsonen men som dog også brændte på frit mål.

Sejren er den anden i streg for Skanderborg, og pilen peger opad. Men topniveauet er slet ikke nået endnu, siger Kristian Bonefeld.

- Jeg regner først med, at vi skal toppe i marts. Vi er stadig et stykke fra, for det er først i de seneste to uger, vi har kunne træne med fuldt hold. Giv os to måneder med fuldt hold i træningen, og så kan vi komme langt, siger Kristian Bonefeld.

Herrehåndboldligaen

Skanderborg Håndbold - Lemvig-Thyborøn Håndbold 24-19 (12-11)

Skanderborg Håndbold: Morten Balling 7, Cornelius Kragh 5, Marcus Mørk 3, Kristian Bonefeld 3, Jonas Samuelsson 3, Morten Kirk Olesen 1, Nikolaj A. Nielsen 1, Jeppe Kjærulff 1.

Lemvig-Thyborøn Håndbold: Jesper Kokholm 4, Rasmus Porup 3, Jørgen Rasmussen 3, Mark Nikolajsen 2, Jonas Langerhuus 2, Pelle Schilling 1, Mathias Porsholdt 1, Nicolaj Spanggaard 1, Nicolai Pugholm Hvid 1, Christian Sabroe Holm 1.

Udvisninger: Skanderborg Håndbold: 2x 2 minutter, Lemvig-Thyborøn Håndbold: 2x 2 minutter

Stillingen undervejs: 3-3, 7,9, 11-10, 15-12, 19-14, 23-18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce