Annonce
Danmark

Redaktørens stol: Forsvarsminister under beskydning

Peter Rasmussen, chefredaktør, Avisen Danmark. Foto: Peter Leth-Larsen

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er gået i krig. Helt alene. Hun har lagt sig ud med pressen, oppositionen, hærens organisationer og stort set alle, der kunne tænkes at have en mening om Danmarks forsvar. Kritikken er væltet ned over hende, og i denne uge blev hun indkaldt til samråd nummer to for at forklare sig.

BT's politiske redaktør, Henrik Qvortrup, opsummerer balladen sådan her: ”Forsvarsminister Trine Bramsen er blevet en klods om benet på statsminister Mette Frederiksen. Møgsagerne klæber, og intet tyder på, at Bramsen vil formå at slippe ud af den negative spiral, hun er havnet i".

"Fra en kant: Forsvarsordførerne respekterer hende ikke og oplever hende som inkompetent og fejlcastet til det tunge ministerium. Forholdet til medierne er iskoldt og præget af dyb mistillid og gensidige beskyldninger om løgne. Men værst af alt for Bramsen: Hun er i krig med soldaterne, der ikke ser sig respekteret af deres minister. Det gælder såvel høj som lav. Der er ingen respekt”.

Annonce

Balladen tog for alvor fart, da Ritzau ville interviewe den ny forsvarschef, Flemming Lentfer, i begyndelsen af december. Her insisterede forsvarsministeren angiveligt ikke alene på at være til stede under interviewet; hun svarede også på spørgsmål, der var stillet til forsvarschefen. 

Det var i hvert fald sådan, journalisten oplevede det. Trine Bramsen forlod interviewet i vrede og forklarede det efterfølgende for rullende TV2-kameraer med, at journalisten skulle have sagt: ”Jeg gider ikke høre på dig. Luk".


Trine Bramsen har betvivlet lederevnerne hos Forsvarets chefer. Senest har hun fornærmet Forsvarets tusindvis af ansatte.

Fra klummen


Den version af sandheden er ministeren imidlertid alene med. Ritzaus chefredaktør, Lars Vesterløkke, har personligt gennemlyttet lyd-filen med interviewet og afviser, at der på noget tidspunkt bliver sagt noget, der minder om det, ministeren påstår. Hvad der er op og ned, skal nu afklares på et nyt samråd.

Balladen om interviewet kommer oven på en række af møgsager, hvor Trine Bramsen har betvivlet lederevnerne hos Forsvarets chefer. Senest har hun fornærmet Forsvarets tusindvis af ansatte, som hun er øverste chef for, ved konsekvent at omtale forsvarschefen som en "styrelseschef" og Forsvaret som en styrelse. 

Måske en detalje for alle andre, men for tjenestgørende i Forsvaret bliver det opfattet som en nedvurdering: ”Forsvaret er ikke en styrelse, og forsvarschefen er ikke en styrelseschef. Forsvaret er en militær organisation, hvis ultimative formål er at passe på Danmark (…) og ultimativt slå ihjel for det”, skriver hærens mandskabsorganisationer i et fælles læserbrev i Berlingske.

Om Trine Bramsen kan trampe sig ud af den krig, hun befinder sig i, var der ikke mange, der troede på i denne uge. Berlingske skriver for eksempel: ”Trine Bramsen har vist sig uegnet som forsvarsminister. Hun forstår ikke og viser ikke respekt for den organisation, som hun er sat i spidsen for”. Og BT spørger: ”Spørgsmålet er, hvor længe Mette Frederiksen vil lade nåde gå for ret”.

Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Danmark

Risikoråd vil stramme adgang til afdragsfrie lån: Det kan det betyde for dig

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: Forsøgte at afværge slag med sin paraply

Annonce