Annonce
Sport

Forsvarsspecialist fuldender Bakkens trup

Sportsdirektør Michael Piloz og Head Coach Steffen Wich(billedet) har fået styr på de 14 spillere, der skal repræsentere Bakken Bears i den kommende sæson. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 208 centimeter høje centerspiller Jonathan Galloway, der kommer direkte fra det amerikanske college University of California Irvine.

BASKETBALL: Det er en kæmpe gut, der lukker geleddet til sæsonens udgave af Bakken Bears. 208 centimeter høje Jonathan Galloway er faktisk så skarp i forsvarets kunst, at han i den forgangne sæson blev kåret til den bedste forsvarsspiller i den conference, hvor hans daværende hold University of California Irvne har hjemme.

Det er dog ikke første gang, at den 23-årige spiller fra Guam modtog denne hyldest. Han har vundet den de seneste tre sæsoner i træk, hvilket han er den eneste spiller, der har formået at gøre.

- Det var vigtigt for os at finde en anden type end dem vi allerede havde i truppen. Den anden store amerikaner er god til at skyde fra distancen. Derfor gik vi efter en spiller, der var stærk i forsvaret og god til at tage rebounds, fortæller Bakken Bears sportsdirektør Michael Piloz.

- Jonathan laver alle sine point tæt på kurven. Jeg tror ikke, at han har scoret en eneste treer i sin collegekarriere, så det var et af de punkter, vi har gået på kompromis med i vores jagt på de to andre spidskompetencer, siger Piloz.

Annonce

Blå bog

Navn: Jonathan Galloway

Alder: 23 år

Højde: 208 centimeter

Har spillet for det amerikanske college University Of California Irvine.

Er i de seneste tre år blev kåret til defensive player of the year i Big West Conference

Lavede i gennemsnit 7,9 rebounds og 1 block pr. kamp

Spiller på landsholdet for Guam.

Mere kritisk

Det har taget længere end sædvanligt for ham og klubben at sammensætte truppen til den nye sæson. Antallet af interesserede spillere har været stort, men de regerende mestre har været langt mere kritiske i deres jagt på forstærkning, hvilket har gjort udfordringen endnu større. I takt med, at forventningerne er blevet større, er det også blevet sværere at finde spillere med de kvaliteter, klubben efterspørger, og til en løn de kan tilbyde.

- De krav vi har opstillet, bringer os op på et niveau, hvor lønnen også er det højere. Derfor har vi skulle ud og finde nogen af de "billigere", som vi har råd til. Det er også derfor, at to ud af vores tre nye amerikanske spillere kommer fra direkte fra college. Det er selvfølgelig en risiko, fordi de skal ud og tilpasse sig, men der er også mulighed for at finde nogle rigtigt stærke talenter på den måde, siger Michael Piloz og fortsætter:

- Vores seneste spiller Chris Ortiz har lige haft to år i Finland og ved hvordan det er at være basketballspiller i Europa. De to andre skal lige finde ud af hvordan tingene fungerer. Vi kan godt sætte rammerne for deres udvikling, men det er altså ikke os, der putter dem om aftenen eller sørger for, at der er mad i køleskabet. De har været vant til, at der er blevet sørget for dem. Det er en omstilling, som de skal igennem, og det er der spillere, som tidligere har knækket nakken på, lyder det fra direktøren, som i samme instans understreger, at man vil gøre alt for at hjælpe dem til rette.

14 spillere

Tilføjelsen af Jonathan Galloway bliver den sidste i Bakkens trup i denne omgang. Årets udgave af mesterholdet tæller 14 spillere.

- Jeg synes, at det ser rigtigt spændende ud. Truppen er lidt smallere end den var sidste år, selvom der er en spillere mere i år. Det skyldes, at vi har trukket tre unge spillere op. Vi har 11 spillere, der har vist, at de har liganiveau, og tre som er lidt mere uprøvet. Jeg er dog fortrøstningsfuld, men det bliver spændende at se hvordan vores unge spillere, der kommer lige fra college, klarer sig. Det bliver vi meget klogere på efter den første træningskamp i slutningen af august, siger direktøren.

Bakken Bears spiller første træningskamp mod det nyoprykkede Bundesligamandskab fra Hamburg 31. august. Første helt store test for århusianerne kommer 17. september på Cypern, hvor Bakken træder ind i første runde af kvalifikationen til årets udgave af Champions League.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce