Annonce
forside

Forsvundet i over to måneder: Politiet efterlyser 16-årige Victoria

16-årige victoria Adelhaid Andersen er ikke set, siden hun 12. maj forlod institutionen "Ny-Start Markusminde" i Sabro, hvor hun er anbragt. Foto: Østjyllands Politi

Victoria Adelhaid Andersen er ikke set siden 12. maj, da hun gik fra en institution i Sabro.

AARHUS: Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde en 16-årig pige ved navn Victoria Adelhaid Andersen, der ikke er set siden 12. maj.

Victoria Adelhaid Andersen er anbragt på institutionen "Ny-Start Markusminde" i Sabro, og hun er ikke set, siden hun forlod institutionen 12. maj for over to måneder siden. Hun er tidligere gået fra institutionen, men er altid vendt tilbage igen. Det er hun dog ikke denne gang, og derfor beder politiet nu om hjælp til at finde frem til hende.

Både Victoria Adelhaid Andersens mor og institutionen i Sabro har modtaget mails, der angiveligt skulle være fra Victoria Adelhaid Andersen, siden hun forsvandt i midten af maj, men politiet har mistanke om, at det er nogle andre, der står bag de mails, og at de har hjulpet den 16-årige med at gå under jorden.

Politiet frygter ikke, at der er sket den 16-årige noget, men da hun er under 18 år og anbragt på en institution, skal hun tilbage dertil, forklarer Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hvis nogen har hjulpet Victoria Adelhaid Andersen med at gå under jorden, er det en overtrædelse af straffelovens § 215, der lyder således:

Den, som unddrager en person under 18 år forældres eller anden rette vedkommendes myndighed eller forsorg eller bidrager til, at han/hun unddrager sig sådan myndighed eller forsorg, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 år (jf. reglerne i § 261).

Østjyllands Politi vil gerne høre fra borgere, der ved, hvor Victoria opholder sig, eller, som har kendskab til, hvem der kan have hjulpet hende med at gå under jorden.

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

Annonce
Politiet vil meget gerne have offentlighedens hjælp til at afklare, hvor 16-årige Victoria er. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce