Annonce
Aarhus

Forsvundne Steffens familie: - Vi tror på miraklet, men forventer det værste

- Jeg har nok stadig et lille håb om at se Steffen i live. Men som situationen ser ud nu, ved jeg godt, at der skal et mirakel til, siger Steffen Dam Jensens far, René Dam Jensen. Foto: Jens Thaysen

Tirsdag mødtes forsvundne Steffen Dam Jensens familie, kolleger og kæreste med frivillige fra Missing People for at uddele flyers i kvarteret omkring Nørreport. Al hjælp kan bruges, siger familien.

AARHUS: 27-årige Steffen Dam Jensen, der med sikkerhed sidst er set i 7-Eleven på Nørreport natten til lørdag omkring klokken 01.30, er fortsat forsvundet.

Og for Steffen Dam Jensens nærmeste slæber timerne sig af sted i afmagt, mens myndighederne leder efter den unge mand.

Tirsdag eftermiddag gik Steffen Dam Jensens familie, kolleger og kæreste selv på gaden sammen med frivillige fra organisationen Missing People for at uddele mere end 5.000 flyers med Steffens signalement. Målet er at få så mange århusianere som muligt til at tage aktiv del i eftersøgningen.

- Vi har brug for alles hjælp til at finde Steffen. Vi kan næsten ikke mere nu. Vi vil bare gerne have Steffen hjem, siger hans kæreste Najda Schmidt til Århus Stiftstidende.

Hun opfordrer alle århusianere - særligt beboere i kvarteret omkring Nørreport - til at tjekke kælderrum, skure, baggårde, skralderum og lignende en ekstra gang.

Annonce
René Dam Jensen gik tirsdag på gaden sammen med familie og frivillige for at dele tusindvis af flyers med sønnes billede ud. Her ses han sammen med sin hustru Birgitte Dam Christensen og Nadja Schmidt, der er kæreste med forsvundne Steffen Dam Jensen. Foto: Jens Thaysen

Sporet slutter i 7-Eleven

Steffen Dam Jensen var fredag aften til firmajulefrokost på Restaurant Lava ved åen, hvor han sidst blev set klokken 01.15.

Stemningen var høj. Også for Steffen Dam Jensen, der på ovennævnte tidspunkt forlod festen uden sin jakke og telefon. Det er uvist, hvorfor han gik. Ifølge Nadja Schmidt var det aftalen, at Steffen Dam Jensen skulle ringe, når festen var slut. Så skulle hun hente ham. Men Steffen ringede aldrig.

Et overvågningskamera fangede ham klokken 01.30 i 7-Eleven på Nørreport, hvor han købte noget mad. Efterfølgende er han formentlig set af en håndfuld forskellige vidner, der samstemmende beretter om en høj, beruset mand, der gik besværet rundt tæt ved Navitas.

Det er også her, myndighedernes eftersøgning med blandt andet dykkere og Marinehjemmeværnet har taget udgangspunkt. Familien frygter, at Steffen Dam Jensen er faldet i vandet.

- Vi ved, at flere vidner har set ham tæt på kanten til kanalen og opfattet situationen som potentielt farlig. Jeg kan selvfølgelig godt forstå, at man har betænkeligheder ved at kontakte en beruset mand, der næsten er to meter høj. Men hvis Steffen virkelig er faldet i vandet ved Navitas, er det hårdt at tænke på, at ulykken måske kunne have været forhindret, siger Steffens far, René Dam Jensen, til Århus Stiftstidende.

Han håber stadig på miraklet, men erkender, at det som tiden går bliver sværere og sværere at tro på.

- Nu drejer det sig bare om at få Steffen hjem. Uanset, hvad der er sket, siger han.

René Dam Jensen frygter at sønnen Steffen er faldet i vandet et eller andet sted omkring Navitas, hvor flere vidner har set ham natten til lørdag. Foto: Jens Thaysen

Stor eftersøgning på trapperne

Selvom Steffen Dam Jensens skæbne endnu er uvis, havde hans bonusmor Birgitte Dam Christensen tirsdag overskud til at sende en opfordring af sted til de unge i Aarhus' natteliv.

- Pas på hinanden. Hvis I ser nogen stavre rundt tæt på kanalerne, så stop dem. Få dem væk derfra. Vi ved ikke, om Steffen er faldet i vandet, men efter at have gået hernede på havneområdet og ledt efter ham, står det helt klart, hvor nemt det kan være at falde i, hvis man går beruset rundt efter en aften i byen, siger hun.

Sammen med organisationen Missing People, er Steffen Dam Jensens familie, kolleger, kæreste og venner nu ved at stable en større eftersøgning på benene. Endnu mangler en formel tilladelse fra politiet, men det er håbet, at eftersøgningen kan finde sted lørdag, hvis ikke Steffen er fundet inden.

- Koordineringen foregår via Missing People på Facebook, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at opfordre alle, der har tid og lyst, til at tilmelde sig. Vi er taknemmelige for al den hjælp, vi kan få, siger Nadja Schmidt.

27-årige Steffen Dam Jensen er 194-196 centimeter høj og vejer 105-110 kilo. Han har kort mørkt hår og har venstre arm tatoveret.

Da han forsvandt natten til lørdag var han iklædt en hvid t-shirt med påskriften "Adventure", lyseblå jeans, grå kondisko, sort Hugo Boss cardigan med rød lynlås samt sort uldfrakke.

Har du set Steffen, kan du rette henvendelse til politiet på tlf. 114 eller Missing People på tlf. 71747676.

27-årige Steffen Dam Jensen forsvandt efter en julefrokost på Restaurant Lava natten til lørdag. Han er sidst set i 7-Eleven på Nørreport omkring klokken 01.30. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilbageblik på det første Superliga-opgør mellem AGF og Silkeborg: Bagefter tog matchvinderen sig en kold fra kassen

Annonce