Annonce
Aarhus

Forsvundne Victoria i ny video: Jeg har det godt og vil ikke tilbage

Har du set 16-årige Victoria Adelhaid Andersen, hører politiet gerne fra dig på 114. Screen dump fra privatvideo

Det er en alvorlig forbrydelse at hjælpe en person under 18 år med at holde sig skjult, understreger Østjyllands Politi, samtidig med at de igen beder om hjælp til at lokalisere den forsvundne 16-årige Victoria Adelhaid Andersen.

AARHUS: I begyndelsen af august modtog Østjyllands Politi et videoklip fra den 16-årige Victoria Adelhaid Andersen, der er efterlyst, efter at hun i maj forlod den institution, hvor hun er anbragt.

I videoen, der er optaget i en skov, fortæller den 16-årige pige, at hun har det godt, men at hun ikke vil tilbage til sin institution i Sabro.

Annonce
Victoria Adelhaid Andersen har optaget en video i en skov, hvori hun fortæller, at hun har det godt, men ikke vil tilbage til den institution, hvor hun er anbragt. Men fordi hun er under 18 år, er det ikke noget, hun selv kan beslutte. Screen dump fra privatvideo

Politiet gik i slutningen af juli ud og efterlyste Victoria Adelhaid Andersen, fordi hun er under 18 år og forsvundet fra den institution, hun er anbragt på.

Politiet håber, at de nye billeder kan gøre det nemmere for borgerne at genkende Victoria og hjælpe med at lokalisere hende. Har man oplysninger i sagen, beder politiet om at man ringer på 114.

Den 16-årige Victoria Adelhaid Andersen har siden maj været forsvundet fra den institution i Sabro, hvor hun er anbragt. Screen dump fra privatvideo

Samtidig understreges det, at det er en alvorlig forbrydelse at hjælpe med at holde hende skjult - hvilket der er mistanke om, at en eller flere personer gør.

- Det er en meget alvorlig forbrydelse, hvis man hjælper hende med at gå under jorden, og man risikerer at få en fængselsstraf for det. Jeg vil opfordre alle, der har oplysninger om Victoria eller har set hende til at kontakte politiet hurtigst muligt, siger politikommissær Peter Bay Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce