Annonce
Kultur

Fortællefestival for børn

Der blev fortalt masser af eventyr på Moesgård Museum i weekenden. Fortællefestivalen »På eventyr i runernes rige« trak masser af børnefamilier til museet.

»Albert Einstein siger: hvis du vil have kloge børn, så fortæl dem historier. Hvis du vil have genier, så fortæl dem endnu flere.«

Pia Stephenson fra Århus Fortællenetværk, er ikke i tvivl om, hvad historier og eventyr betyder for børns udvikling.

»Jamen det er fantasi, billeder og sprog der udvikles,« mener hun.

Rundt omkring på Moesgård Museum har Foreningen Moesgård Fortællefestival sammen med museet inviteret til hyggelige fortælledag. Inde i Thaihuset, der står på pæle ved engen bag museet, er det fortællinger for de små i alderen tre til seks år. Rummet er fyldt med guldpuder og bløde tæpper, og man kan næsten høre en knappenål falde til jorden. Alle små munde står åbne, og øjnene er fixerede på Bjarne W. Andresen. Han er godt i gang med at fortælle en gendigtning af Den lille Rødhætte. Det er ikke lige den version, man plejer at høre hjemme i lænestolen, men en moderne udgave, hvor Rødhætte pludselig er en lille fræk pige, der driller ulven.

»Ulven banker på døren. Bank, bank, bank. Men bedstemor hører det ikke, så han prøver igen. Kan I ikke lige hjælpe mig?« spørger Bjarne W. Andresen ud i rummet.

Og straks banker en hel flok børnehænder på trægulve og vægge i Thaihytten.

Stygge ulv i Egå Engsø
I favnen hos mor sidder tvillingerne Emilie og Marie på næsten fem år. Puttet under et tæppe har de været fuldstændig opslugt af historien om den frække Rødhætte, der tilsidst fylder ulvens mave med oppustede balloner og skubber ham i vandet, så han driver i Egå Engsø.

»Vi kendte godt eventyret om Den lille Rødhætte, men det var bare anderledes end det, vi hører normalt,« forklarer Emilie med lidt hjælp fra mor, Katrine Ravn.

Familien er taget fra Galten til Moesgård for at deltage i fortællefestivalen.

»Vi skal høre mange flere historier sammen med resten af vores familie, der også tæller tvillinger på ni år. Vi var her også sidste år, og syntes det var rigtig godt. Børn i den her størrelse elsker jo historier,« smiler Katrine Ravn.

For Bjarne W. Andresen er det også en fornøjelse at fortælle evnetyr og histoier for børn.

»Jeg er pædagog i en børnehave, hvor jeg også bruger det rigtig meget. Jeg har selv digtet mange af historierne, og andre har jeg lavet om på. For mig er det glæden ved at give mine historier videre,« forklarer han.

Der er fortællefestival på Moesgård Museum igen 14.-15. november.

Levende. Bjarne W. Andresen fortalte eventyr med hele kroppen. Han digter selv en del af de historier, han fortæller. Foto: Kim Haugaard
Hygge. Thaihytten på Moesgård Museum var omdannet til en evnentyrlig hule med guldpuder og tæpper. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce