Annonce
Debat

Fortvivlet søster til en handicappet: Budgetforliget i Aarhus er et trist syn

"Jeg har som pårørende virkelig svært ved at se, hvordan det nye budget for kommunen vil kunne gøre en væsentlig positiv forskel for mennesker med udviklingshandicap. For med forliget har socialområdet stadig ikke fået nok midler til at rette op på de kritisable forhold, der tydeligvis ses på området – især på bostederne for udviklingshandicappede", skriver Anna Obel Magnussen. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT:  Så faldt budgettet for 2021-2024 i Aarhus Kommune endelig på plads, men hold da op et trist syn. Selvom rådmand Kristian Würtz (S) og de andre byrådsmedlemmer har udtalt i medierne, at bostederne for mennesker med handicap skal have et økonomisk løft, er det desværre meget svært at se i det forlig, som er blevet indgået.

Jeg sidder tilbage skuffet og ked af det som søster til en udviklingshandicappet søster, fordi jeg simpelthen ikke føler mig hørt ordentligt eller taget seriøst for den sags skyld. For hvorfor er det altid min søster og andre mennesker med handicap, der ikke bliver taget alvorlig i den her kommune?

Man føler sig helt taget ved næsen med forliget, når det ellers virkede, som om der endelig var kommet klarhed over, at det specialiserede socialområde har behov for et stort økonomisk løft efter rigtig mange års økonomisk udhuling af området.


Så hvornår lever rådmanden og byrådet op til den enorme kritik, der har været af for eksempelvis bostederne? Hvornår får bostederne det økonomiske løft, som de tydeligvis har behov for? Vil de få ekstra midler tilført området overhovedet række og mærkes hos den enkelte borger?


Men desværre har det specialiserede socialområde simpelthen ikke fået et stort nok økonomisk løft i budgetforliget, selvom området er virkelig udfordret. Der bliver sågar skrevet i budgetaftalen, at socialområdet stadig vil være udfordret, men alligevel bliver området ikke løftet nok.

Derudover forstår jeg ikke, hvordan rådmanden og resten af byrådet overhovedet kan komme til enighed og tilmed skrive under på forliget, hvis den sum penge, der kan tilføres området, ikke kan forbedre økonomien væsentligt på området?

Jeg har som pårørende virkelig svært ved at se, hvordan det nye budget for kommunen vil kunne gøre en væsentlig positiv forskel for mennesker med udviklingshandicap. For med forliget har socialområdet stadig ikke fået nok midler til at rette op på de kritisable forhold, der tydeligvis ses på området – især på bostederne for udviklingshandicappede.

Selvom der har været en større mediedebat omkring området, hvor flere familier er stået frem vedrørende de kritisable forhold på bostederne, og både familierne og organisationer har tigget og bedt om flere midler til det specialiserede område, er det "økonomiske løft" i budgetforliget simpelthen ikke nok til at rette op på disse forhold og forbedre disse.

Så hvornår lever rådmanden og byrådet op til den enorme kritik, der har været af for eksempelvis bostederne? Hvornår får bostederne det økonomiske løft, som de tydeligvis har behov for? Vil de få ekstra midler tilført området overhovedet række og mærkes hos den enkelte borger?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Annonce