Annonce
Østjylland

Forvent offentlig digtoplæsning og litterære happenings

Martin Glaz Serup skal lære fra sig. Pr-foto: Teemu Juutilainen.

Grenaa: Der kommer en stor kapacitet forbi, når skriveskolen Ord På holder workshop 19.-20. januar for unge forfatterspirer mellem 16 og 20 år. Skriveskolens to garvede undervisere får således hjælp af forfatteren og litteraturforskeren Martin Glaz Serup. Det hele kommer de unge skribenter til gode: De skal lave offentlige digtoplæsninger og litterære happenings i Grenaa i forbindelse med et åbent hus-arrangement på Grenaa Gymnasium, oplyser skriveskolen Ord På i en pressemeddelelse.

Ian Lukins, der selv er digter, og Rikke Gade Johansen har i flere år drevet et creative writing-kursus på Grenaa Gymnasium, hvert år med omkring 25 unge mennesker, som er blevet klogere på ordets mysterier. Sidste år indgik skrivekurset et samarbejde med Norddjurs Biblioteker i et projekt med netop titlen "Ord På".

Her har man sat fokus på aktivistisk litteratur, der ikke kun begrænser sig til bogen, men som også tager alternative former som oplæsninger og happenings i brug. Det har ført til flere litteraturarrangementer i Grenaa med udstillinger og oplæsninger på havnen og bibliotekerne. Sammen med Ian Lukins og Rikke Gade Johansen kommer Martin Glaz Serup til at undervise eleverne i lyd og form i litteraturen. Med en kombination af skrive- og teaterøvelser bliver de unge uddannet i at stå på en scene og læse op.

Og det bliver ikke kun ved øvelserne. Lørdag 20. januar kl. 13-15 giver de unge således oplæsninger rundt omkring i Grenaa, både på biblioteket og Grenaa Gymnasium. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce