Annonce
Aarhus

Forvent rødt to og tre gange i træk: Letbanens testkørsel giver øget ventetid i flere vejkryds

På strækningen fra Aarhus H til Skejby kan bilister de kommende uger holde for rødt i længere tid end normalt. Under letbanens testkørsel skal lysregulering på strækningen justeres. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017

Lysreguleringer i århusianske vejkryds skal den næste måneds tid justeres som led i letbanens testkørsel. Det giver øget ventetid for bilisterne i flere vejkryds mellem Aarhus H og Skejby.

AARHUS: Testkørsel af de nye letbanetog er ikke kun til for at teste togenes drift og vænne århusianerne til de nye spillere i trafikken. Kørslen skal også bruges til at justere lysreguleringen i de vejkryds, der ligger på letbanens rute mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby.

Og netop justering af lysreguleringen kommer til at trække på bilisternes tålmodighed i vejkrydsene de kommende uger. Nogle gange kan bilister komme til at holde for rødt to eller tre gange i træk.

Det giver bilisterne ekstra ventetid i lyskrydsene mellem Aarhus H og Skejby, men de røde lys, der lyser usædvanligt længe, er til af sikkerhedsmæssige årsager. Det skyldes, at man fortsat arbejder på at justere lyssignalerne, så de både tager højde for letbanetogene og biltrafikken.

- Det er naturligvis ikke optimalt, og vi beklager de gener, som det medfører for bilisterne. Vores leverandør arbejder på højtryk for at justere lyssignalerne ind, og vi forventer, at arbejdet er overstået i den første uge af september. Vi må altså bede bilisterne om at have tålmodighed med os et par uger endnu. Men testarbejdet er nødvendigt, for at vi kan lave en løsning, som kommer til at fungere godt for både bilister og letbanen, siger Jørgen Hansen, anlægschef ved Aarhus Letbane.

Men når først letbanen officielt kører på skinner fra 23. september, skulle det give en fordel for både letbane-passagerer og bilister.

- Det er en kompliceret opgave, som vores leverandør arbejder på i disse uger. Lysreguleringerne skal justeres, så de både sikrer, at letbanetogene kommer hurtigt gennem byen, og at bilisterne kommer til at holde for rødt i så kort tid som muligt, forklarer Aarhus Letbanes anlægschef, Jørgen Hansen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Alarm 112

Campingvogn var fuldstændig overtændt: Meterhøje flammer spredte sig til naboen

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Annonce