Annonce
Aarhus

Forvirrede cyklister på ny havneplads: - Det er jo helt uigennemskueligt og kaotisk

- Uigennemskueligt og kaotisk, siger 61-årige Kim Engelbrecht om pladsen foran Dokk1, hvor cykelstien ender blindt i en fodgængerzone. Foto: Michael Svenningsen

Hvad siger cyklister og fodgængere: De har svært ved at finde deres pladser på de fine, nye fliser mellem Dokk1 og Navitas.

Annonce

AARHUS: Cykelstien ender blindt. Foran et skilt, der forkynder, at her begynder en gågadezone.

Hvordan cyklisten skal forholde sig til det, står der ikke noget om.

- Det er jo helt uigennemskueligt og kaotisk. Det er bestemt ikke optimalt, sukker Kim Engelbrecht.

Hovedrystende stiger den 61-årige mand af cyklen og trækker til venstre over fodgængerfeltet på Havnegade mod Europaplads og Skolegade.

Havde Kim Engelbrecht i stedet valgt at dreje til højre, ville han sikkert stadig ryste på hovedet.

For her på den nye havneplads mellem Dokk1 og Navitas kan man virkelig tale om uoverskuelige forhold for både cyklister, fodgængere og bilister.

På et skilt står der "Følg vandet til Risskov" - men hvordan lige man finder vejen til vandet er et godt spørgsmål, som de, der planlagde det fine nye havneareal, ikke giver svaret på.

Det virker mest logisk at køre over letbanens skinner og ind under Dokk1 - eller rettere stå af og trække cyklen. For vi er jo i en gågadezone.

- Det er meget forvirrende at cykle på havnepladsen, synes Anne Sofie Damgaard Andersen. Foto Michael Svenningsen
- Det er meget forvirrende at cykle på havnepladsen, synes Anne Sofie Damgaard Andersen.
Annonce

"Meget forvirrende"

På cykelparkeringspladsen lige før letbaneskinnerne er Anne Sofie Damgaard Andersen ved at låse sin cykel op.

- Det er meget forvirrende at cykle på havnepladsen. Det er ikke tydeligt markeret, hvor cyklisterne skal cykle og fodgængerne gå, siger Anne Sofie Damgaard Andersen.

En stribe "dutter" af metal er banket ned i fliserne. Og det er dem, man skal holde øje med, hvis man vil vide, hvor man skal cykle. Hvor man skal gå. Og hvor man skal køre i sin bil.

Egentlig synes Hanna Nielsen på 20 år, at det er en rar oplevelse at cykle på havnen. - Men jeg må også sige, at det ikke er klart defineret, hvor man må gå og hvor man må cykle, siger hun.
Annonce

Del af supercykelsti

På en iskold og blæsende januardag er der ganske vist ikke mange fodgængere og cyklister at støde sammen med på havnepladsen.

Men det er nemt at forestille sig, hvor hurtigt der kan ske uheld og ulykker, når det bliver forår og jernhestene for alvor slippes ud af staldene.

Og jernheste og cyklister bliver der kun flere af, hvis det lykkes Aarhus Kommune at realisere en plan om at forbinde Riis Skov og Moesgård Strand med en supercykelsti.

Inde i byen skal havnepladsen mellem Navitas og Dokk1 udgøre den centrale del af supercykelstien. Der i øvrigt også er tiltænkt en rolle som aflastning for den yderst cykeltrafikerede Mejlgade.

Annonce

"Svært at orientere sig"

Niklas Ulhøi på 27 synes, at kommunen godt kan gøre meget mere for at markere cykelstien.

- Man kunne begynde med at tegne cykellogoer på cykelstiens fliser. På samme måde kunne man markere fodgængerarealet og de steder, bilerne må køre, siger Niklas Ulhøi.

Han cykler ofte på havnepladsen om aftenen.

- I mørke er det virkelig svært at orientere sig. Og man skal passe på ikke at køre ind i de dutter, der markerer cykelstien. De er nemlig glatte. Og hvis vi en dag får sne, bliver det for alvor svært at orientere sig, siger Niklas Ulhøj.

Hanna Nielsen på 20 år udtrykker sig mere diplomatisk.

- Jeg synes på en måde, at det er en rar oplevelse at cykle på havnen. Men jeg må også sige, at det ikke er klart defineret, hvor man må gå og hvor man må cykle, siger hun.

I videoen herunder kan du se avisens udsendte forsøge at finde vej på cykelstien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce