Annonce
Østjylland

Forvirrende knivstikkersag i Skanderborg er slut: Fire unge mænd udvises for vold

De fem mænd var for Retten i Horsens, hvor de fire af dem altså blev dømt. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen

En mildest talt forvirrende sag fik onsdag sin afslutning ved Retten i Horsens.

SKANDERBORG: En noget rodet sag i Skanderborg fik i dag sin afslutning. Fem unge mænd fra Syrien - fire på 21 og en på 22 år - var tiltalt for vold, og fire af dem er blevet udvist og skal afsone fængselsstraffe af varierende længde.

Sagens anklager - som jo er den, der skal præsentere både sagen og dens beviser for retten - har været på hårdt arbejde af flere årsager. For det første havde de fem mænd hver deres forsvarer, og flere af mændene ændrede forklaring undervejs. Det samme gjorde et af vidnerne. Derudover er forløbet på sagen temmelig rodet, da den strækker sig over forskellige hændelser, hvor de fem mænd har været involveret på kryds og tværs, og endelig er flere af de tiltalte blevet afhørt via tolk.

Dommen falder på grund af en episode, der fandt sted i en periode mellem 20. april om aftenen og 21. april omkring klokken 2.30. For at mindske forvirringen har vi givet de fem mænd hver deres bogstav, men det er udelukkende for at det skal være nemmere at skille dem ad. Bogstaverne har derfor ikke noget med deres navne at gøre. Dommene følger efter gennemgangen af sagen.

20. april om aftenen stikker den ene 21-årige (A) den anden 21-årige (B) med en kniv i Byparken i Skanderborg. Den efterfølgende nat tropper B op på en adresse på Vesterskovvej, hvor A opholder sig, med den tredje 21-årige (C) og den 22-årige (D). Her angriber de tre A med peberspray og flere knivstik, og ved samme lejlighed overfalder de den fjerde 21-årige (E) som også får flere knivstik og peberspray. Så vidt sagens forløb, nu til dommene:


  • A blev idømt seks måneders fængsel for det første knivstikkeri, hvorefter han bliver udvist af Danmark. Han ankede dommen.
  • B blev idømt 10 måneders fængsel for overfaldet på A, da retten vurderede at han havde ført kniven. Han blev også udvist og ankede ligeledes dommen.
  • C og D blev idømt 9 måneders fængsel og udvisning. De ankede dommen
  • E blev frifundet.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce