Annonce
Østjylland

Forvirrende knivstikkersag i Skanderborg er slut: Fire unge mænd udvises for vold

De fem mænd var for Retten i Horsens, hvor de fire af dem altså blev dømt. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen

En mildest talt forvirrende sag fik onsdag sin afslutning ved Retten i Horsens.

SKANDERBORG: En noget rodet sag i Skanderborg fik i dag sin afslutning. Fem unge mænd fra Syrien - fire på 21 og en på 22 år - var tiltalt for vold, og fire af dem er blevet udvist og skal afsone fængselsstraffe af varierende længde.

Sagens anklager - som jo er den, der skal præsentere både sagen og dens beviser for retten - har været på hårdt arbejde af flere årsager. For det første havde de fem mænd hver deres forsvarer, og flere af mændene ændrede forklaring undervejs. Det samme gjorde et af vidnerne. Derudover er forløbet på sagen temmelig rodet, da den strækker sig over forskellige hændelser, hvor de fem mænd har været involveret på kryds og tværs, og endelig er flere af de tiltalte blevet afhørt via tolk.

Dommen falder på grund af en episode, der fandt sted i en periode mellem 20. april om aftenen og 21. april omkring klokken 2.30. For at mindske forvirringen har vi givet de fem mænd hver deres bogstav, men det er udelukkende for at det skal være nemmere at skille dem ad. Bogstaverne har derfor ikke noget med deres navne at gøre. Dommene følger efter gennemgangen af sagen.

20. april om aftenen stikker den ene 21-årige (A) den anden 21-årige (B) med en kniv i Byparken i Skanderborg. Den efterfølgende nat tropper B op på en adresse på Vesterskovvej, hvor A opholder sig, med den tredje 21-årige (C) og den 22-årige (D). Her angriber de tre A med peberspray og flere knivstik, og ved samme lejlighed overfalder de den fjerde 21-årige (E) som også får flere knivstik og peberspray. Så vidt sagens forløb, nu til dommene:


  • A blev idømt seks måneders fængsel for det første knivstikkeri, hvorefter han bliver udvist af Danmark. Han ankede dommen.
  • B blev idømt 10 måneders fængsel for overfaldet på A, da retten vurderede at han havde ført kniven. Han blev også udvist og ankede ligeledes dommen.
  • C og D blev idømt 9 måneders fængsel og udvisning. De ankede dommen
  • E blev frifundet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce