Annonce
Kultur

Forvirring om dyreparker: Ree Park forventer dog stadig at åbne lørdag

Ree Parks plan er fortsat at åbne 2020-sæsonen lørdag. Foto: Jens Thaysen
Der er skabt tvivl om, om fire af Danmarks store zoologiske haver og dyreparker åbner til maj. Hos Ree Park arbejder man dog stadig ud fra en plan om at 2020-sæsonen åbner på lørdag.

SYDDJURS: Ree Park Safari på Djursland arbejder stadig ud fra en plan om, at safariparken åbner 2020-sæsonen lørdag 25. april. Det sker, selvom der onsdag og torsdag blev skabt forvirring om det fornuftige i igen at lukke gæster ind i de danske zoologiske haver og dyreparker.

Ree Park oplyste mandag, at den var klar til at tage imod gæster fra lørdag - dog med visse ændrede retningslinjer, der skulle betyde, at det stadig var muligt for gæsterne i dyreparken at holde afstand til parkens andre gæster.

Derfor kom det nok ikke som den store overraskelse, da fire danske zoologiske haver og dyreparker tirsdag meldte ud, at planen var at åbne for gæster fra 1. maj. De fire parker og haver i København, Aalborg, Odense og Givskud var klar igen, efter at have lagt underdrejet som følge af corona-epidemien.

De fire parker forklarede, at de med genåbningen stadig overholdt Rigspolitiets retningslinjer.

Annonce
Foto: Jens Thaysen

Betænkelige ministerier

Meldingen gav dog ret hurtigt problemer for de fire zoologiske haver, for da nyheden nåede frem til Erhvervsministeriet og Justitsministeriet, gav det store betænkeligheder. Onsdag meldte ministerierne derfor ud, at det på nuværende tidspunkt ikke var en god idé at åbne for gæster. Ministeriets melding blev bakket op af virusprofessor Allan Randrup Thomsen fra Københavns Universitet.

Sidenhen blev der lavet en tilføjelse til Rigspolitiets retningslinjer, så det nu fremgår, at sundhedsmyndighederne vurderer, at det vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver, som hidtil har været lukket.

Herefter meddelte direktørerne for de zoologiske haver i København, Aalborg, Odense og Givskud, der ellers havde planlagt igen at slå dørene op for gæster, at de fortsat ville holde lukket hvis regeringen krævede det.

- Vi kunne aldrig drømme om at hæve os over hverken regeringen eller dygtige fagfolk, der har meget mere forstand på denne her situation, sagde Jørgen Nielsen, administrerende direktør i Zoologisk Have i København torsdag morgen til Ritzau.

- Men vi sidder tilbage og er dybt frustrerede, for vi var klar, og alt var under udarbejdelse.

Safaripark - ikke zoologisk have

Direktør i Ree Park, Jesper Stagegaard forstår frustrationen.

- Det ville være rart, om vi kunne få klarere besked. De skal komme med et påbud, ellers åbner vi, siger han.

Selv om Rigspolitiets retningslinjer nu indeholder en tilføjelse om, at sundhedsmyndighederne vurderer, at det vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver, som hidtil har været lukket, mener direktøren stadig, at det er forsvarligt at holde åbent. Retningslinjerne skelner nemlig mellem zoologiske haver og safariparker, og ingen - der har besøgt Ree Park - kan være i tvivl om, at parken på Djursland er en safaripark og ikke en zoologisk have.

- I vores safaripark er der meget mere plads at gøre med i forhold til de zoologiske haver, forklarer han.

Parken har samtidig taget en række ekstra forholdsregler i forhold til tidligere år. Der bliver ingen opvisninger i forbindelse med fodring af dyrene. Samtidig bliver Amerika Expressen, der er et tog der giver gæsterne en tur rundt i safariparken, holdende på stationen, lige som udsalgsstederne kun er åbne som take-away.

Op til publikum, om det skal fungere eller kollapse

Jesper Stagegaard forklarer, at han løbende har været i dialog med Knuthenborg Safaripark, der allerede har åbnet 2020-sæsonen. Erfaringerne fra den park giver Ree Park-direktøren tro på, at hans park sagtens kan leve op til sundhedsmyndighedernes krav i forbindelse med corona-epidemien.

- Vi kender vores park så godt, så vi ved, hvor mange vi kan lukke ind, før det giver problemer. Vi kan gøre vores til, at det kan lade sig gøre, men i den sidste ende er det jo op til publikum, om det skal fungere eller kollapse, forklarer Jesper Stagegaard, der dog løbende vil vurdere situationen, når portene slås op.

Hvis det viser sig, at det mod forventning ikke kan lade sig gøre, at folk holder stor nok afstand, bliver der enten indført flere restriktioner eller også lukke parken helt igen.

Også Munkholm Zoo i Balle på Djursland åbner lørdag. Til TV2 Østjylland siger parkens ejer dog, at han er i tæt kontakt med Ree Park og at Munkholm kun åbner lørdag, hvis Ree Park gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce