Annonce
Østjylland

Forvirring om indsigelser

Strandvejen 6 ved Saxild Strand har tidligere rummet Brødhuset. Arkivfoto

Saxild Strand: Selv om høringsfristen for et tillæg til både kommuneplanen og lokalplanen for Strandvejen 6 forlængst er udløbet og derfor var på byrådets dagsorden, blev hverken den ene eller den anden plan vedtaget på mødet mandag 11. marts.

Planlægningen blev oprindelig sat i gang, fordi ejerne af det gamle "Brødhuset" havde ytret ønske om at bygge et vandrerhjem på matriklen. Det ønske trak de imidlertid tilbage før mødet, fordi de mener, at der vil komme for mange restriktioner på byggeriet. De bad derfor om at få tilbageholdt behandlingen af tillægget til lokalplanen.

Hvad angår tillægget til kommuneplanen var der fra forvaltningens side lagt op til, at det tillæg kunne man lige så godt vedtage, fordi det vil give anvisninger til, hvordan man må agere på grunden, uanset hvad der skal bygges.

Men heller ikke det tillæg blev behandlet.

- Jeg beder om, at vi udsætter denne sag, fordi vi har fået henvendelser fra borgere, som mener, at de har gjort indsigelser til kommuneplantillægget, mens man her på rådhuset har troet, at det var indsigelser til lokalplantillægget, sagde borgmester Uffe Jensen (V) og fik byrådets accept til at udsætte sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce