Annonce
forside

Fotovogne blitzer østjyske bilister som aldrig før

Siden 1. oktober 2016 er det ikke længere politifolk, der sidder i fotovognene - de såkaldte ATK-vogne - men derimod civilister. Foto: Morten Stricker

Østjyske bilister blev blitzet 49.418 gange i 2016. Det er en stigning på 244,4 procent sammenlignet med 2015.

ØSTJYLLAND: 49.418 gange er en bilist i Østjylland blevet mødt af en skarp blitz fra en varevogn med tonede ruder, der holdt parkeret i vejkanten. Og så er en bøde ellers kommet med posten.

Politiets automatiske trafikkontrol (ATK) sendte i 2016 flere bøder ud til bilister, der havde mødt blitzen, end tidligere. På vejene i Østjyllands Politikreds løb det op i næsten 50.000 blitz. Det er en stigning på 244,4 procent sammenlignet med året før, hvor der blot blev blitzet 14.351 gange.

- Det er en overraskende stor stigning, siger Jeppe James Olsen, der er leder af færdselspolitiet og vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

Flere forklaringer

Jeppe James Olsen mener, at der er forskellige forklaringer på den markante stigning.

- Vi har blandt andet haft folk ude i flere måletimer. I 2016 har vi haft 9.300 måletimer sammenlignet med 6.600 timer i 2015, forklarer Jeppe James Olsen, der dog påpeger, at det ikke er hele forklaringen. Der er nemlig sket en del forandringer på ATK-området.

- Tidligere havde vi kun to ATK-vogne i kredsen, men i 2014 har vi fået 10 vogne. Og så har vi fået noget langt bedre digitalt udstyr, der laver færre fejl. Fotovognene tager altså mange flere billeder, som kan bruges, end vi kunne tidligere, siger Jeppe James Olsen.

I Østjyllands Politikreds råder man over 10 af de såkaldte ATK-vogne - dem der i folkemunde kaldes fotovogne. Per 1. oktober 2016 satte politiet civilister i fotovognene, i stedet for at bruge mandetimer på det. Jeppe James Olsen mener også, det har en betydning:

- Efter vi ansatte civilister - altså ikke politifolk - er de helt naturligt bedre til jobbet, fordi de arbejder med det fuld tid. I modsætning til tidligere hvor politifolkene måske havde en dag om måneden i en ATK-vogn.

Annonce

Lytter til borgerne

Der er altså sket nogle forbedringer på området, som er med til at forklare en stigning på 244,4 procent. Jeppe James Olsen mener dog, at det er et overraskende højt tal. Han forklarer, at det forhåbentlig gør det mere sikkert at færdes i trafikken.Blandt andet placeres ATK-vognene nu i højere grad efter borgernes ønsker.

- Vi bestræber os på at imødekomme borgerne, så vi placerer os efter, hvor borgerne mener, der er problemer med farten, forklarer han.

På landsplan er antallet af bilister, der er blitzet af ATK-vogne steget med 29,4 procent fra 2015 til 2016. Det er det højeste antal i politiets statistikker. Med en stigning på 244,4 procent er Østjylland den politikreds, hvor stigningen har været størst.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce