Annonce
Aarhus

Frækt tyveri fra Tangkrogen truer Cirkus Arenas hovednummer

Det her nummer med motorcykelgruppen Diorios kommer kommer publikum til at gå glip af, hvis ikke de stjålne motorcykeler findes inden næste forestilling onsdag. Foto: Christian Warrer/Cirkus Arena
Seks motorcykler forsvandt natten til tirsdag. Tyveriet sætter Cirkus Arena under pres.

AARHUS: Et ualmindeligt frækt tyveri truer med at stikke en kæp i hjulet på Cirkus Arenas hovedattraktion, den brasilianske motorcykelgruppe Diorios.

Mens cirkuspersonalet sov på pladsen på Tangkrogen natten til tirsdag, brød ukendte gerningsmænd ind i teltet ved siden af og snuppede motorcykelartisternes seks gule Suzuki-motorcykler.

- Ved 02.20-tiden i nat hørte vi pludselig en voldsom motorcykellarm. Vi troede alle, at det var en gruppe forbikørende, som bare ville lave larm på pladsen. Men senere måtte vi konstatere, at alle vores seks motorcykler var blevet stjålet, siger Kristoffer Ditlevsen, pressechef for Cirkus Arena.

Motorcyklerne stod aflåst den den globus, artisterne kører rundt i. Låsen var klippet op.

Ved samme lejlighed blev der begået indbrud i flere kiosker på pladsen.

Motorcyklerne er i sagens natur et helt afgørende vigtigt element i Diorios' forestilling.

- Vi håber meget, at vi får dem igen inden næste forestilling onsdag. Ellers må motorcykelgruppens forestilling aflyses, siger Kristoffer Ditlevsen.

Cirkus Arena har mistanke til en gruppe unge, som aftenen inden tyveriet opførte sig underligt.

- Vi så en gruppe hænge ud ved varmekanonerne, og det undrede vi os lidt over, for det var et lidt usædvanligt sted at opholde sig, siger pressechefen.

De stjålne motorcykler minder om motocross-motorcykler. Hvis man har nogen ide om, hvem der har udført tyveriet eller ved, hvor motorcykler er, kan man kontakte Østjyllands Politi på telefon nummer 114.

Vi gætter på, at der også falder en fribillet af til en forestilling i Cirkus Arena, hvis man kan hjælpe med at skaffe motorcyklerne tilbage til cirkus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce