Annonce
Aarhus

Fra 100.000 til 0 plastikposer: Slut med gratis poser på Dokk1

Biblioteket på havnen skal også gå forrest for miljøet, så nu er det slut med at udlevere gratis plasticposer fra Dokk1. PR-Foto
Biblioteket for Dokk1 har hidtil udleveret 100.000 gratis plasticposer om året. Det slutter nu.

AARHUS: Supermarkederne gør det, og nu er turen kommet til biblioteket på Dokk1. De dropper platicposerne.

Der bliver 100.000 færre plastikposer i Aarhus hvert år, skriver kommunen i en pressemeddelelse. Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) ønsker at nedbringe brugen af af plastik. Derfor er det fra august slut med udlevering af gratis poser på Dokk1.

Biblioteket har indtil nu udleveret 100.000 gratis plastikposer om året. Men den ordning har rådmand for Kultur og Borgerservice nu besluttet at afskaffe og han har derfor nu opsagt aftalen.

- Det er vigtigt at vi har fokus på miljøet. I fremtiden skal brugerne på Dokk1 selv medbringe poser og tasker til de bøger de låner. Vi skal have en større bevisthed om at genbruge poser. På den måde kan vi alle bidrage til en bedre fremtid, siger Rabih Azad-Ahmad.

Initiativet kommer samtidig at byrådet netop har vedtaget en ny politik for Biblioteker og Borgerservice. Politiken tager afsæt i FNs 17 verdensmål. Ligesom Dokk1 i sensommeren får et "verdensrum", et helt rum der sætter fokus på FNs verdensmål.

- Jeg synes, det er vigtigt, at Aarhus aktivt bakker op om FN’s verdensmål. Vi skal værne om jordens ressourcer. Det kan vi gøre med en plastikpose ad gangen. Det er de små initiativer, der samlet kan gøre en stor forskel for kommende generationer, siger Rabih Azad-Ahmad.

I FN’s nye verdensmål for bæredygtige udvikling, er klimaindsats netop et af de i alt 17 konkrete verdensmål. De 193 medlemslande, som Danmark er en del af, udgør en fælles front for sammen at opnå FN’s verdensmål. Udover klimaindsats, har verdensmålene også forhøjet fokus på blandt andet sundhed, ulighed og det bæredygtige samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce